ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ VEGAN BROWNIE/ ΜΠΡΑΟΥΝΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ VEGAN ΜΠΡΑΟΥΝΙ/ BROWNIE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Επειδή και η σαρακοστή...θέλει τη λιχουδιά της!
Υλικά:
- 200ml σπορέλαιο
- 50γρ. 100% φυτική μαργαρίνη λιωμένη
- 1 κούπα του νες καστανή ζάχαρη ή 2/3 κούπας του νες ζάχαρη καρύδας
- 1/2 κούπα του νες κακάο άγλυκο
- 1 κούπα του νες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 2 τσιμπιές αλάτι
- 1 κούπα του νες νερό
- 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας
- 70γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα κλασική
- 10 ολόκληρα φουντούκια
- 5-6 κομματάκια κουβερτούρα κλασική επιπλέον για τη διακόσμηση
Διαδικασία:
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το baking powder. Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα κι έπειτα προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι.
- Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του μπολ και ρίχνουμε το λάδι, το νερό και τη λιωμένη μαργαρίνη. Με μια μαρίζ τα ανακατεύουμε όλα μαζί έτσι ώστε να πάρουμε ένα μείγμα σοκολατένιο και λείο. Σ' αυτό το σημείο προσθέσουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα να ενωθεί στο μείγμα.
- Στρώνουμε ένα ταψάκι περίπου 20Χ20 με αντικολλητικό χαρτί κι αδειάζουμε το μείγμα. Χτυπάμε λίγο στον πάγκο το ταψί να "κλείσουν" όποια κενά αέρος ή φούσκες έχουν σχηματιστεί στο εσωτερικό του μείγματος κι έπειτα βυθίζουμε στην επιφάνεια του κέικ σκόρπια τα φουντούκια και τα κομματάκια σοκολάτας.
- Ψήνουμε το μπράουνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς με αέρα για 35 λεπτά ή έως ότου κάνει ρωγμές η επιφάνειά του.
- Αφού ψηθεί το βάζουμε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί πάνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς κι έπειτα το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Καλή σας επιτυχία ❤️
Φιλικά,
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας