ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΑΝΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ

ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΑΝΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ


Μια συνταγή που προέρχεται από τις σημειώσεις της μαμάς μου! Τούρτα πέρα για πέρα ρετρό από τη γεύση της μέχρι και την εμφάνιση της! Δεν ξέρω εάν μπόρεσα να προσεγγίσω -εμφανισιακά τουλάχιστον- την τούρτα της μαμάς μου- η γεύση της θεωρώ όμως εάν κρίνω από τα υλικά ότι δεν πρέπει να διαφέρει και πολύ!
Υπέροχο επιδόρπιο, ελαφρύ με εξωτικό αρώματα. Κλείνει με τον καλύτερο τρόπο ένα όμορφο γεύμα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ρετρό γλυκά για πάντα!!!!!



Τα υλικά μας βγάζουν 6 κομμάτια (θα μπορούσε κάλλιστα να προκύψουν και 8 αλλά προτίμησα να στήσω το γλυκό σε τσέρκι μικρής διαμέτρου ώστε να έχει ύψος η τούρτα)

Για 6 μερικές και τσέρκι στα 20 εκ. χρειαζόμαστε:

Υλικά:
  • 10-12 ροδέλες ανανά κονσέρβας σε φυσικό χυμό κομμένες σε κύβους
  • 400 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά για σαντιγί
  • 2 κάψουλες άρωμα βανίλιας 
  • 2 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 συσκευασία μπισκότα σαβαγιάρ
Για το ράντισμα των σαβαγιάρ: 
  • όλος ο χυμός της κονσέρβας
  • *1 σφηνάκι λικέρ επιλογής (μπράντυ, malibu, batida, amaretto, ή απλή βότκα)
  • κερασάκια μαρασκίνο για τη διακόσμηση

*η μαμά μου έβαζε ό,τι είχε διαθέσιμο αλλά προτείνει βότκα που έχει ουδέτερη γεύση ίσα ίσα να αφήνει την αίσθηση αλκοόλης. Εγώ είχα λικέρ malibu καρύδας και ταίριαξε καταπληκτικά με τον ανανά!



Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να μοιάζει με γιαούρτι.  Προσθέτουμε την άχνη και τις βανίλιες και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το χτύπημα έως ότου γίνει σφιχτή σαντιγί. Κρατάμε 2  κουταλιές από τη χτυπημένη σαντιγί για τη διακόσμηση.
  • Σε μπολ βάζουμε τα υλικά για το ράντισμα.
  • Βουτάμε τα σαβαγιάρ μέσα στο υλικό του μπολ και τα στρώνουμε μέσα στο τσέρκι  προσαρμόζοντάς τα ώστε να μη μείνουν κενά.
  • Στρώνουμε 2 κουταλιές από την σαντιγί και βάζουμε από πάνω τους μισούς κύβους ανανά.
  • Στρώνουμε από πάνω λίγη ακόμη σαντιγί, ξανά βουτηγμένα σαβαγιάρ, μια στρώση σαντιγί και τέλος τους υπόλοιπους κύβους ανανά φροντίζοντας το τελευταίο επίπεδο να είναι μόνο σαντιγί.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για μία νύχτα να σταθεί το γλυκό.
  • Την επομένη ξεφορμάρουμε προσεχτικά και στρώνουμε με σπάτουλα περιμετρικά τα τοιχώματα της τούρτας.
  • Διακοσμούμε με τη σαντιγί που κρατήσαμε αρχικά με τη βοήθεια κορνέ και στολίζουμε με τα μαρασκίνο (αν μας έμειναν κύβοι ανανά στολίζουμε κι αυτούς μαζί με τα μαρασκίνο) Βάζουμε πάλι την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε!



Κόβουμε σε κομμάτια κι απολαμβάνουμε!

Καλή σας απόλαυση
Σας φιλώ :*

Μαριφάνη





Σχόλια

  1. Θέλει και κάτι άλλο .Ίσως να ανακατευτεί με μασκαρπονε / γιαούρτι / κρέμα ζαχαροπλαστικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας ! Δεν το κρίνω απαραίτητο, είναι μια απλή ανάλαφρη τούρτα σαντιγί. Εάν βέβαια σας αρέσει η πιο "στιβαρή" υφή τότε μπορείτε να βάλετε γιαούρτι περίπου 200γρ και ειδικά με γεύση ανανά :)

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις