ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ
ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΖΕΛΕ ΣΑΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ
Κι όμως γίνεται!!!! Πεντανόστιμο και πανεύκολο κίτρινο παγωτό με γεύση μπανάνα όπως τα παιδικά παγωτά του περιπτέρου χωρίς μάλιστα να κάνουμε κάποια ιδιαίτερη αλ-χημεία για να το πετύχουμε!
Το παγωτό αυτό δεν σχηματίζει κρυστάλλους ούτε απαιτεί ενδιάμεσα χτυπήματα.
Τα υλικά μας για 1 1/2 λίτρο περίπου είναι:
- *1 ζαχαρούχο γάλα κρύο από το ψυγείο
- 400ml κρεμά γάλακτος 35-38% λιπαρά
- 1/2 κουτί γάλα εβαπορέ αδιάλυτο κρύο από το ψυγείο
- 2 κάψουλες άρωμα βανίλια
- 1 σφηνάκι βότκα ή άλλο λικέρ με ουδέτερη γεύση
- 85gr σκόνη φρουί ζελέ με γεύση μπανάνα
- *χυμός μπανάνα τυποποιημένος κρύος από το ψυγείο
- *νερό βραστό
Για λιγότερη ζάχαρη ειδικά εάν πρόκειται να καταναλωθεί το παγωτό από διαβητικούς μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κλασικό ζαχαρούχο γάλα από το υπέροχο ζαχαρούχο γάλα με στέβια και σκόνη γάλακτος που έχω αναφέρει ότι βρίσκεται (εδώ) ΣΕ ΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ δλδ 200ml.
Το βραστό νερό που θα χρειαστούμε θα πρέπει να είναι ακριβώς στην ποσότητα που ζητείται στο κουτί, ενώ ο χυμός μπανάνας θα πρέπει να είναι τόσος όσο το παγωμένο νερό που αναγράφεται στο φάκελο για την ολοκλήρωση της διάλυσης του ζελέ. Ο χυμός δηλαδή αντικαθιστά το παγωμένο νερό για να δώσει εντονότερη γεύση μπανάνας στο παγωτό.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
ΚΑΘΕ ΜΑΡΚΑ ΖΕΛΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΖΕΛΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΑΓΩΜΕΝΟΥ ΥΓΡΟΥ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΟΣΌΤΗΤΑ ΒΡΑΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΠΟΣΌΤΗΤΑ ΧΥΜΟ ΜΠΑΝΆΝΑ ΚΡΥΟ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.
Πως φτιάχνουμε το παγωτό:
- Ετοιμάζουμε το ζελέ μπανάνα με το βραστό νερό και τον κρύο χυμό μπανάνας. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1'ώρα να κρυώσει χωρίς όμως να πήξει αλλά να παραμείνει ρευστό (προσοχή να μην μείνουν κομματάκια).
- Στο μεταξύ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σχεδόν σαν σαντιγί και ρίχνουμε εναλλάξ από λίγο το ζαχαρούχο (είτε το κανονικό είτε αυτό με τη στέβια) και το εβαπορέ. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το λικέρ.
- Τέλος ρίχνουμε σταδιακά σε χαμηλή ροή στον κάδο του μίξερ το κρύο υγρό ζελέ να ενωθεί και να αποκτήσουμε μια ωραία κιτρινωπή κρέμα!
- Αδειάζουμε το παγωτό σε άνετο μακρόστενο τάπερ, κολλάμε στην επιφάνεια ένα κομμάτι μεμβράνης και κλείνουμε με το καπάκι.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη για 10 ώρες ή για όλο το βράδυ.
- Όταν θελήσουμε να το σερβίρουμε βγάζουμε για 5 λεπτά εκτός κατάψυξης και σερβίρουμε σε μπάλες!
- Γαρνίρουμε ιδανικά με σιρόπι σοκολάτας, πραλίνα ή ό.τι άλλο μας αρέσει!
Καλή σας απόλαυση!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Καλημέρα, κάτι δεν κατάλαβα,το δικό μας ζαχαρούχο με στέβια,θα είναι 200ml ή 400;
ΑπάντησηΔιαγραφήΡωτάω γιατί στα
Κατά λάθος πάτησα δημοσίευση σχολίου ενώ δεν ολοκλήρωσα την ερώτηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα υλικά το ζαχαρούχο είναι 400ml και πιο κάτω είναι γραμμένο πως μπορεί να αντικατασταθεί με το ζαχαρούχο με στέβια σε ίση ποσότητα δλδ 200 ml🤔
Εννοείς ότι με την στέβια η αντιστοιχία είναι αυτή;🧐
Πάντως όπως και ναχει αυτό το εναλλακτικό ζαχαρούχο θα δοκιμάσω να το φτιάξω ❗
Καλό ξημέρωμα 🌌
Έτσι ακριβώς όπως το λέτε.
ΔιαγραφήΝα σας επισημάνω ότι με το κλασικό ζαχαρούχο γίνεται πιο κρεμώδες το παγωτό αυτό! Καλή σας επιτυχία ❤️
Το παγωτό 🍨🍌 ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΌ ❗
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαβάζοντας το ήδη εδώ την γεύση του ❗
1000 μπράβο ❗👏👏👏
Να είστε καλά σας ευχαριστώ πολύ :* :*
ΔιαγραφήΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΛΕΡ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ?ΑΝ ΟΧΙ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΦΡΑΟΥΛΑ ΛΙΚΕΡ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σας! Παραλείψτε το!! Καλή σας επιτυχία!
Διαγραφή