Λουκάνικα με πατάτες και πράσα στο φούρνο

Λουκάνικα με πατάτες και πράσα στο φούρνο

Αγαπητοί! 

Για σήμερα σας έχω ένα εύκολο, πεντανόστιμο φαγητό για τις κρύες μέρες του χειμώνα! Παρά πολύ νόστιμη και απλή πρόταση για όσους έχουν τη διάθεση για φαγητό φούρνου αλλά έχουν βαρεθεί τα γνωστά.

Ας ξεκινήσουμε...



Τα υλικά για 2 μερίδες είναι τα εξής:

  • 3 λουκανικάκια χωριάτικα ή 6 τύπου Φρανκφούρτης
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 4 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 250 γρ. χυμός με ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κόκκοι μπαχάρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα καρυκευμάτων για κοτόπουλο
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • ρίγανη ή θυμάρι ξερό 
  • αλάτι- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στην πράξη:

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το χυμό ντομάτας μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το μπαχάρι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο  (από τη συνολική ποσότητα)  , αλάτι-πιπέρι κατά τα γούστα και 100 ml νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να γίνει μια ωραία σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε σε πυρέξ τις τεμαχισμένες πατάτες, τα λουκάνικα κομμένα στη μέση, τα πράσα, τη σάλτσα που ετοιμάσαμε, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μείγμα καρυκευμάτων και τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι επιπλέον και ρίγανη (όσο μας αρέσει). Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και από μια άκρη του ταψιού βάζουμε 80ml ζεστό νερό.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Σκεπάζουμε το ταψί με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο για 1 ώρα. Έπειτα ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε ελαφρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά ή έως ότου μελώσουν τα υλικά με τη σάλτσα μέσα στο ταψί. Εάν οι πατάτες είναι ακόμη σκληρές, σκεπάζουμε ξανά το πυρέξ με το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 20 λεπτά.

Απολαμβάνουμε το φαγητό ζεστό!

Πρόταση σερβιρίσματος: Τρίψτε λίγη φέτα πάνω στο φαγητό! Ταιριάζει τέλεια!


Καλή σας όρεξη

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη ❣️






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις