ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Τα αγαπημένα μας  βουτήματα μαρμελάδας τώρα και σε εκδοχή χωρίς ζάχαρη...γιατί μου το ζητούσατε καιρό!!!!
Αφράτα και πεντανόστιμα, αυτά τα κουλουράκια είναι πειρασμός! Τουλάχιστον όμως δεν έχουν ζάχαρη! Εξαιρετικά γευστικά και περιποιημένα, αυτά τα βουτήματα θα συνοδεύσουν υπέροχα το ρόφημα μας!




Υλικά για 15 μεγάλα βουτήματα:
  • 150γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλικό γλυκαντικό με στέβια κατάλληλο για γλυκά
  • 1 κουτ.σ. κορνφλάουρ
  • 6 κουτ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 μεσαίο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κάψουλα άρωμα βανίλιας
  • 2 τσιμπιές αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
Για τη γέμιση:
  • μαρμελάδα ροδάκινο/ βερίκοκο χωρίς ζάχαρη
  • πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη, με γλυκαντικό
Για την επικάλυψη:
  • 130 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη, με γλυκαντικό
  • ινδοκάρυδο


Εκτέλεση:
  • Κοσκινίζουμε το κορνφλάουρ με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με το κρυσταλλικό γλυκαντικό μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αυγό, το αλάτι και τη μισή ποσότητα από τα αλεύρια. Σ'αυτό το σημείο ρίχνουμε και το γάλα. 
  • Προσθέτουμε σταδιακά και τα υπόλοιπα στερεά υλικά ως ότου αποκτήσουμε μια μαλακή βουτυράτη ζύμη που θα μοιάζει με πολύ σφιχτή κρέμα. 
  • Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και δουλεύουμε με σπάτουλα το μείγμα ώστε να απορροφηθούν τα ξηρά υπολείμματα από τα πλαϊνά του κάδου. 
  • Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και με τα χέρια πλάθουμε μικρά οβάλ μπισκοτάκια πατώντας τα λίγο με τα χέρια μας. Η ζύμη θα είναι μαλακή αλλά δεν θα κολλάει στα χέρια. Από τη μια τους πλευρά πιέζουμε ένα πιρουνάκι ώστε να σχηματιστούν γραμμές. Προσέχουμε να έχουν όμοιο σχήμα και πάχος.
  • Αραδιάζουμε τα μπισκοτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αραιά μεταξύ τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 20 λεπτά (δεν τα παραψήνουμε για να μη μας σκληρύνουν). Όταν πάρουν σχήμα τα μπισκότα και κάνουν μικρές ρωγμές στην επιφάνεια είναι έτοιμα. Τα μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  • Φτιάχνουμε ζεύγη ανά δύο και απλώνουμε μικρές ποσότητες μαρμελάδας ή πραλίνας ανάμεσα. Βάζουμε τα γεμισμένα μπισκότα για 15 λεπτά στο ψυγείο να σταθούν.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε από τη μια πλευρά τα βουτήματα. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο. 
  • Αφήνουμε τα βουτήματα να στεγνώσουν καλά και τα αποθηκεύουμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς σε ξηρό και δροσερό μέρος.



Καλή σας επιτυχία 💓
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις