ΠΙΤΣΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΠΙΤΑ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ
ΠΙΤΣΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΠΙΤΑ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ
Πίτσα στο πιτς φιτίλι, χωρίς φούρνους-ζυμώματα-αναμονές! Τέλειος πρακτικός μεζές για την κρύα μπυρίτσα, για σνακ ή για τα παιδιά που πεινάνε κι απαιτούν "εδώ και τώρα" μαμ!!! Εξαιρετική λιχουδιά!!!!
Υλικά για μια ατομική πίτσα:
- 1 πίτα για σουβλάκι αφράτη (όχι πολύ λεπτή)
- κέτσαπ ή μαγειρεμένη σάλτσα
- 1/2 φλιτζάνι mix μαλακών τυριών τριμμένων (γκούντα, ρεγκάτο, ένταμ)
- σαλάμι αέρος φέτες, κομμένες σε μικρά κομματάκια
- ρίγανη ή αποξηραμένος βασιλικός
- καπνιστή πάπρικα
- βούτυρο για την επάλειψη
Εκτέλεση:
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι αλείφουμε λίγο βούτυρο και το ζεσταίνουμε. Βάζουμε την σουβλακόπιτα να πάρει λίγο χρώμα από κάθε πλευρά της για μισό λεπτό.
- Χωρίς να βγάλουμε την πίτα από το τηγάνι, αλείφουμε τη σάλτσα κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με αποξηραμένο βασιλικό ή ρίγανη.
- Απλώνουμε σκόρπια τη μισή ποσότητα τυριού, έπειτα τα κομματάκια σαλαμιού και τέλος πασπαλίζουμε παντού το υπόλοιπο τυρί.
- Πασπαλίζουμε στην επιφάνεια λίγη καπνιστή πάπρικα που δένει τέλεια με το σαλάμι, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι που να εφαρμόζει και αφήνουμε την πίτσα να ψηθεί για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και πάντα με κλειστό καπάκι. Αυτή η πίτσα δεν παίρνει στην επιφάνεια της χρώμα, το ζητούμενο είναι να λιώσουν τα τυριά και να δέσουν με τα υπόλοιπα υλικά. Άλλωστε η σουβλακόπιτα είναι προψημένη και το μόνο που θέλουμε από αυτήν είναι να φρυγανιστεί ελαφρώς η κάτω πλευρά της ενώ παράλληλα να μείνει αφράτη η βάση της.
- Μόλις λιώσουν τα τυριά, βάζουμε ένα μικρό κομματάκι βούτυρο πάνω στη ζεστή επιφάνεια να λιώσει! Απίστευτος μεζές!!!
- Κόβουμε την πίτσα σε μικρά τριγωνάκια κι απολαμβάνουμε!
Σημ. Εάν θέλουμε να βάλλουμε νωπά λαχανικά όπως π.χ. μανιτάρια, πιπεριά ή κρεμμύδι πρέπει πρώτα να τα μαράνουμε ξεχωριστά σε ένα τηγάνι κι έπειτα να τα χρησιμοποιήσουμε. Η διαδικασία γίνεται και σε σχαροτήγανο.
Καλή σας όρεξη.
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας