ΠΙΤΣΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΠΙΤΑ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ

ΠΙΤΣΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΠΙΤΑ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ

Πίτσα στο πιτς φιτίλι, χωρίς φούρνους-ζυμώματα-αναμονές! Τέλειος πρακτικός μεζές για την κρύα μπυρίτσα, για σνακ ή για τα παιδιά που πεινάνε κι απαιτούν "εδώ και τώρα" μαμ!!! Εξαιρετική λιχουδιά!!!!







Υλικά για μια ατομική πίτσα:
  • 1 πίτα για σουβλάκι αφράτη (όχι πολύ λεπτή)
  • κέτσαπ ή μαγειρεμένη σάλτσα
  • 1/2 φλιτζάνι mix μαλακών τυριών τριμμένων (γκούντα, ρεγκάτο, ένταμ)
  • σαλάμι αέρος φέτες,  κομμένες σε μικρά κομματάκια 
  • ρίγανη ή αποξηραμένος βασιλικός
  • καπνιστή πάπρικα
  • βούτυρο για την επάλειψη
Εκτέλεση:
  • Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι αλείφουμε λίγο βούτυρο και το ζεσταίνουμε. Βάζουμε την σουβλακόπιτα να πάρει λίγο χρώμα από κάθε πλευρά της για μισό λεπτό. 
  • Χωρίς να βγάλουμε την πίτα από το τηγάνι, αλείφουμε τη σάλτσα κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με αποξηραμένο βασιλικό ή ρίγανη.
  • Απλώνουμε σκόρπια τη μισή ποσότητα τυριού, έπειτα τα κομματάκια σαλαμιού και τέλος πασπαλίζουμε παντού το υπόλοιπο τυρί.
  • Πασπαλίζουμε στην επιφάνεια λίγη καπνιστή πάπρικα που δένει τέλεια με το σαλάμι, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι που να εφαρμόζει και αφήνουμε την πίτσα να ψηθεί για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και πάντα με κλειστό καπάκι. Αυτή η πίτσα δεν παίρνει στην επιφάνεια της χρώμα, το ζητούμενο είναι να λιώσουν τα τυριά και να δέσουν με τα υπόλοιπα υλικά. Άλλωστε η σουβλακόπιτα είναι προψημένη και το μόνο που θέλουμε από αυτήν είναι να φρυγανιστεί ελαφρώς η κάτω πλευρά της ενώ παράλληλα να μείνει αφράτη η βάση της.
  • Μόλις λιώσουν τα τυριά, βάζουμε ένα μικρό κομματάκι βούτυρο πάνω στη ζεστή επιφάνεια να λιώσει! Απίστευτος μεζές!!!
  • Κόβουμε την πίτσα σε μικρά τριγωνάκια κι απολαμβάνουμε!

Σημ. Εάν θέλουμε να βάλλουμε νωπά λαχανικά όπως π.χ. μανιτάρια, πιπεριά ή κρεμμύδι πρέπει πρώτα να τα μαράνουμε ξεχωριστά σε ένα τηγάνι κι έπειτα να τα χρησιμοποιήσουμε.  Η διαδικασία γίνεται και σε σχαροτήγανο.



Καλή σας όρεξη.
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις