ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΨΩΜΙ

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΨΩΜΙ 

Σκορδαλιά: Ορεκτικό που λατρεύεις να μισείς! Όχι για κανέναν άλλο λόγο όσο για τα γνωστά επακόλουθα μετά την... κατανάλωση. Σήμερα θα σας δώσω τη δική μου συνταγή για σκορδαλιά που θα πετύχει ακόμα κι αν είναι η πρώτη φορά που επιδιώκετε να φτιάξετε. Η δική μου σκορδαλιά έχει ψωμί, αντικρούοντας την παράδοση που κατά βάση συνιστά τη χρήση πατάτας. Βγαίνει βελούδινη κι ενιαία από άποψη υφής, με ισορροπημένη γεύση και κυρίως με μικρές πιθανότητες αστοχίας. Διορθώνεται  η ένταση της γεύσης της ανάλογα με τα γούστα μας ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της παρασκευής της αντίθετα  με τη σκορδαλιά πατάτας- ενώ διατηρείται περισσότερες μέρες στο ψυγείο συγκριτικά με τη δεύτερη.



Η δοσολογία υλικών μας βγάζει 1 μπολάκι και συνήθως φθάνει για 4 άτομα οπότε θέλουμε:
  • 6 φέτες ψωμί για τοστ σταρένιο χωρίς κόρα 
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο ή 1 μεγάλη, καθαρισμένες από το πράσινο κοτσάνι τους εσωτερικά
  • 1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο (προτιμότερο  έξτρα παρθένο)
  • 2 κουτ.γλ. ξύδι (κατά προτίμηση λευκό)
  • 1/2 κουτ.γλ. αλάτι
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
  • Τρίβουμε τις σκελίδες σκόρδου στην ψιλή πλευρά του τρίφτη. Βάζουμε στο ποτήρι με το λάδι το λιωμένο σκόρδο, ανακατεύουμε κι αφήνουμε 5 λεπτά.
  • Μουσκεύουμε για 2 λεπτά το ψωμί και το στίβουμε καλά χωρίς να λιώσει. 
  • Σε μπλέντερ μεταφέρουμε το βρεγμένο ψωμί,το σκορδό-λαδο και το αλάτι. Τα πολτοποιούμε πολύ καλά να γίνουν αλοιφή ανακατεύοντας που και που μ'ένα κουτάλι τα πλαϊνά του μπλέντερ προς το κέντρο για να ανακατευτούν κι αυτά. Αφού η σκορδαλιά μας γίνει κρεμώδης χωρίς σβόλους τη μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε το ξύδι. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι να ενωθεί με τη σκορδαλιά.
  • Κατά το σερβίρισμα εάν θέλουμε πασπαλίζουμε ελάχιστο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημ.: Σε γενικές γραμμές αυτή η σκορδαλιά θεωρείται ελαφριάς γεύσης κι έντασης με ευδιάκριτο όμως το άρωμα του σκόρδου. Σε περίπτωση που θέλουμε πιο έντονη γεύση τότε αυξάνουμε την ποσότητα του σκόρδου κατά 1 σκελίδα.  Αντίθετα, εάν θέλουμε να την κάνουμε πιο ελαφριά τότε προσθέτουμε ακόμη 1 μουσκεμένη φέτα ψωμιού.

Καλή σας όρεξη ❣️
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις