Πάστα φλώρα φράουλα με μπαχαρικά!!!
Υλικά:
150 γρ. μαργαρίνη
1 αυγό
1 φλιτζ.τσ. άχνη ζάχαρη
2 βανιλίτσες
1 σφηνάκι κονιάκ/βότκα
χυμός 1 πορτοκαλιού
1/3 φλιτζ.τσ. γάλα
ξύσμα 1/2 πορυοκαλιού
300 σχεδόν φάριν απ
1/2 κουτ.γλ. κάρδαμο
κανέλα σε σκόνη
4-5 γαρυφαλλάκια
μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη να γίνουν ψίχουλα. Συνεχίζουμε με το αυγό και τις βανίλιες.
- Σειρά έχουν τα υγρά συστατικά, οι βανίλιες, το ξύσμα και το κάρδαμο.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και μόλις αρχίζει να μαζεύεται η ζύμη τότε αρχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια προσθέτοντας κάθε τόσο αλεύρι ώσπου να γίνει η ζύμη μαλακή και να ξεκολλάει απ' τα χέρια μας.
- Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί ή ταρτιέρα και στρώνουμε με τα χέρια τα 2/3 της ζύμης σε ομοιόμορφο πάχος.
- Τσιμπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και ψήνουμε σκέτη τη ζύμη μας για 15' λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς μέχρι να σταθεί και να πάρει λίγο χρώμα.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε τη μαρμελάδα μας σε ένα μπολ και την χτυπάμε με ένα πιρούνι να μαλακώσει για να στρωθεί πιο εύκολα πάνω στη ζύμη. Αφού την απλώσουμε κάνουμε σχέδια με την υπόλοιπη ζύμη, τσιμπάμε σκόρπια τα γαρύφαλλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει το γλυκό μας.
- Μόλις ψηθεί αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να πήξει καλά η μαρμελάδα και αφαιρούμε τα γαρύφαλλα.
- Πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλας και σερβίρουμε σε χορταστικά κομμάτια!!!
Καλή σας απόλαυση!!!
Μαριφανακι μου γλυκο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι λαχταριστες συνταγες μας αναρτεις!!?? Η μια καλυτερη απο την αλλη!! Δεν ξερω τι να πρωτοδιαλεξω!? Σιγουρα την παστα φλωρα (θα την φτιαξω με μαρμελαδα συκο που εφτιαξα το καλοκαιρι) αλλα κ το κεικ κ το πεινιρλι υπεροχα..! Μη μιλησω για το παστιτσιο..αχιλλειος πτερνα...
Μπραβο σου!
Σε φιλω πολυ πολυ!!
Ευη
Καλώς την Ευούλα μου!!!! Μπράωο Ευάκι μου!!! Ελπίζω να δοκιμάσεις κάτι απ΄όλα αυτά<! Σίγουρα οι γεύσεις θα σε αποζημειώσουν!!! Άσε η πασταφλώρα, χαμός!!! Καλά και η μαρμελαδίτσα με το σύκο θα είναι άααααλλη εμπειρία!!!!! Σε φιλώ πολύ :*
ΑπάντησηΔιαγραφή