Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο ! ! !
Υλικά:
- 8 μέτρια κολοκυθάκια
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή χοιρινός ή ανάμεικτος
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 6 κουτ.σ. ρύζι
- 1 κουτ.σ. δυόσμος αποξηραμένος
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουτ.σ.ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο επιπλέον ελαιόλαδο
- 2 μικρά αυγά
- χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- αλάτι
- Πλένουμε και καθαρίζουμε ελαφρώς τα κολοκυθάκια.Κόβουμε το κοτσάνι τους.Με το ειδικό εργαλείο ή με κουταλάκι αδειάζουμε την ψίχα τους προσέχοντας να μην τρυπήσουν από κάτω.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και γεμίζουμε ένα-ένα τα κολοκύθια. Εάν μας περισσέψει γέμιση απλώς πλάθουμε μπαλάκια και κάνουμε γιουβαρλάκια.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να λιώσει λίγο βούτυρο και τοποθετούμε τα κολοκυθάκια το ένα δίπλα στο άλλο και όχι το ένα πάνω στο άλλο.Εάν έχουμε πλάσει γιουβαρλάκια τα τοποθετούμε στα κενά.
- Ραντίζουμε τα κολοκυθάκια με λίγο ελαιόλαδο από πάνω τους.
- Συμπληρώνουμε με νερό τόσο ώστε να καλύπτονται τα κολοκύθια μέχρι τα μισά τους και όχι τελείως πάνω.
- Μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι κατσαρόλας για 25' λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις περάσει ο χρόνος μαγειρέματος αφήνουμε το φαγητό να "ξεκουραστεί" 5-10 λεπτά ακόμη.
- Χτυπάμε τα αυγά προσθέτοντας εναλλάξ το ζωμό και το λεμόνι χωρίς τα σταματήσουμε το χτύπημα.Τέλος προσθέτουμε και λίγο αλάτι.
- Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια με το αυγολέμονο και σερβίρουμε μόλις θα έχει αρχίσει να "ασπρίζει" η σάλτσα! ! !
Καλή σας επιτυχία!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας