Τούρτα "Νένη"
Εύκολη και νόστιμη
Υλικά:
- 3 παντεσπάνι σοκολάτας έτοιμα ή σπιτικά
- 1 φυτική σαντιγύ κονσέρβα
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 4 κουταλιές κακάο άγλυκο
- Σιρόπι καραμέλα ή topping caramel
- Τρούφα σοκολάτα
- 1 κουταλιά σ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και ξεφλουδισμένα
- 5 μικρά σοκολατάκια καρδιές
- μισή κούπα γάλα
- 2 κουταλιές κονιάκ ή ρούμι
- Μπισκότα πτι-μπερ
- 1 κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλιές σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
- Χτύπαμε την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες και την άχνη και τοποθετούμε στο ψυγείο
- Ανακατεύουμε το γάλα με το ποτό και ραντίζουμε τα παντεσπάνι
- Χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τη φυτ.σαντιγύ μέχρι να αφρατέψει και ρίχωουμε λίγο-λίγο το ζαχαρούχο γάλα.
- Ρίχνουμε το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχτι να γίνει σοκολατένιο
- Απλώνουμε πάνω από το πρώτο παντεσπάνι το 1/3 της ποσότητας και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα. Δεν ξεχνάμε και τα πλαινά της τούρτας. Τοποθετούμε τα μπισκότα.
- Στην επιφάνεια της τούρτας ρίχνουμε το σιρόπι καραμέλας και κάνουμε σχέδια με ένα κουτάλι.
- Βγάζουμε τη σαντυγί που φτιάξαμε από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός κορνέ γαρνίρουμε γύρω γύρω την τούρτα.
- Στο κέντρο της στολίζουμε με τα σοκολατάκια, στη μέση ακριβώς βάζουμε τα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με την τρούφα!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας