Τούρτα "Νένη"


Εύκολη και νόστιμη




Υλικά:
  • 3 παντεσπάνι σοκολάτας έτοιμα ή σπιτικά
  • 1 φυτική σαντιγύ κονσέρβα
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 4 κουταλιές κακάο άγλυκο
  • Σιρόπι καραμέλα ή topping caramel
  • Τρούφα σοκολάτα
  • 1 κουταλιά σ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και ξεφλουδισμένα
  • 5 μικρά σοκολατάκια καρδιές
  • μισή κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές κονιάκ ή ρούμι
  • Μπισκότα πτι-μπερ
Για τη σαντιγύ:
  • 1 κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
  1. Χτύπαμε την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες και την άχνη και τοποθετούμε στο ψυγείο
  2. Ανακατεύουμε το γάλα με το ποτό και ραντίζουμε τα παντεσπάνι
  3. Χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τη φυτ.σαντιγύ μέχρι να αφρατέψει και ρίχωουμε λίγο-λίγο το ζαχαρούχο γάλα.
  4. Ρίχνουμε το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχτι να γίνει σοκολατένιο
  5. Απλώνουμε πάνω από το πρώτο παντεσπάνι το 1/3 της ποσότητας και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα. Δεν ξεχνάμε και τα πλαινά της τούρτας. Τοποθετούμε τα μπισκότα.
  6. Στην επιφάνεια της τούρτας ρίχνουμε το σιρόπι καραμέλας και κάνουμε σχέδια με ένα κουτάλι.
  7. Βγάζουμε τη σαντυγί που φτιάξαμε από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός κορνέ γαρνίρουμε γύρω γύρω την τούρτα.
  8. Στο κέντρο της στολίζουμε με τα σοκολατάκια, στη μέση ακριβώς βάζουμε τα αμύγδαλα και πασπαλίζουμε με την τρούφα!!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις