Τρίγωνα τηγανιτά τυροπιτάκια

 Τρίγωνα τηγανητά τυροπιτάκια


Όσες ζύμες για τυροπιτάκια κι αν έχω δείξει, όσες πρακτικές για ψήσιμο κι αν έχω δοκιμάσει το... τηγανητό τυροπιτάκι πάντα θα είναι ο "αρχηγός"...πως να το κάνουμε, έχει άλλη χάρη!!!


Το τυροπιτάκι της "ταβέρνας" είναι αυτό που θα κάνει πάντα "κράτς" απόλαυσης, θα συνοδεύει την μπριζόλα και τη χωριάτικη και τέλος πάντων αγαπάς..να μισείς όταν σκέφτεσαι ότι "είναι τηγανιτό". 

Τρίγωνα τυροπιτάκια που γίνονται στο πί και φι, τόσο μα τόσο νόστιμα... (Για όσους αντιστέκονται στον πειρασμό έχω και συνταγή για τρίγωνα τυροπιτάκια στο φούρνο που διαφέρουν όσο να'ναι αλλά τη δουλειά τους την κάνουν... συνταγή εδώ ).


Ας δούμε τώρα πως θα φτιάξουμε αυτό το εύκολο και πεντανόστιμο τυροπιτάκι:

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι ελάχιστα, όλη η μαεστρία κρύβεται στο δίπλωμα. Γι' αυτό και ακριβείς δοσολογίες δε σας δίνω, το μόνο που θα χρειαστείτε είναι φύλλα κρούστας για πίτες (εγώ επιλέγω πάντα νωπό), μια καλή φέτα κατά προτίμηση σκληρή, μαϊντανός ψιλοκομμένος και λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο.

Θρυμματίζουμε τη φέτα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε ελαφρώς να σκορπιστούν παντού τα μυρωδικά.

Παίρνουμε φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες πλάτους όσο μια παλάμη. Βάζουμε λίγο πιο ψηλά από τη βάση του φύλλου μια ποσότητα γέμισης (2 κουταλάκια του γλυκού) και διπλώνουμε το φύλλο της βάσης προς τα μέσα, όμοια διπλώνουμε και τις δύο κάθετες πλευρές για να εγκλωβιστεί καλά η γέμιση. Αρχίζουμε και διπλώνουμε διαγώνια σε τρίγωνο σχήμα. Μόλις φθάνουμε στα μισά κόβουμε το τυροπιτάκι και το μεταφέρουμε σε χαρτί με αντικολλητικό χαρτί. Με το υπόλοιπο κομμάτι φύλλο κάνουμε ένα νέο τυροπιτάκι. Στην ουσία κάθε λωρίδα φύλλου βγάζει 2 τυροπιτάκια. Αφού τελειώσουμε με τα υλικά αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο ώστε να κολλήσουν καλά τα φύλλα και η ένωση.

Βάζουμε αρκετό σπορέλαιο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλι να ζεσταθεί ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ! και ρίχνουμε από λίγα τυροπιτάκια κάθε φορά να τηγανιστούν. Μέσα σε 15 δευτερόλεπτα η μία πλευρά έχει ήδη ροδίσει, γι'αυτό γυρίζουμε προσεχτικά και από την άλλη. Γενικά τηγανίζονται σχεδόν αμέσως οπότε προσοχή να μη μας καούν!

Στραγγίζουμε τα τυροπιτάκια μας σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και απολαμβάνουμε ζεστά!


Καλή σας όρεξη

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη ❣️


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις