ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ 4 ΥΛΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ  ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ 4 ΥΛΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ


Λαχταριστή τάρτα σοκολάτας στο πιτς φυτίλι ! Μέχρι να τη σκεφθείτε την έχετε κιόλας φτιάξει! 

Εξαιρετικό σοκολατένιο γλυκό για τους σοκολατομανείς, διατηρείται στο ψυγείο και διαμορφώνεται όπως αγαπάει ο καθένας ανάλογα τις περιστάσεις! 

Αυτή τη συνταγή τη φτιάχνω συχνά όταν θέλω ένα γρήγορο γλυκό για κέρασμα, ενώ πρόκειται για μια απλουστευμένη εκδοχή της εξίσου αγαπημένης μου τάρτας σοκολάτας που βρίσκεται εδώ .



Υλικά για στρογγυλή φόρμα 22 εκ. (5 μερίδες)

Για τη βάση:

  • 200γρ. μπισκότα πτι μπερ 
  • 125γρ. μαργαρίνη 
  • Για τη σοκολατένια γέμιση:
  • 140γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη (σκούρη ή γάλακτος)
  • 100ml γάλα 

Προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε:

1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ για τη γέμιση

κακάο άγλυκο/ φλούδες σοκολάτας/ σιρόπι παγωτού / ξηρούς καρπούς για τη διακόσμηση

παγωτό για συνοδευτικό  (πχ. cookies / μπανάνα / φράουλα-γιαούρτι / καραμέλα / κρέμα )


Διαδικασία:

  • Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι να γίνουν σκόνη. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τη μαργαρίνη και την ενώνουμε στα αλεσμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά τα δύο υλικά μέχρι να πάρουν την όψη βρεγμένης άμμου. Στεραιώνουμε τη φόρμα σε δίσκο και στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα ανεβάζοντας το υλικό και στα πλαϊνά για να δημιουργηθεί η βάση. Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά να σταθεί.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα και λίγο πριν φουσκώσει το κατεβάζουμε και το ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα που έχουμε βάλει σε μπολ. Περιμένουμε 2-3 λεπτά κι ανακατεύουμε πολύ καλά έτσι ώστε να σχηματιστεί η γκανάζ. Όσο πιο πολύ την ανακατέψουμε τόσο πιο όμορφη και γυαλιστερή όψη θα πάρει.
  • Αδειάζουμε τη σοκολατένια γκανάζ πάνω στην βάση και κουνάμε την πιατέλα έτσι ώστε να φθάσει η σοκολάτα σε όλη την επιφάνεια της βάσης. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα να σταθεί και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
  • Με προσοχή αφαιρούμε το τσέρκι χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι-λάμα στα πλαϊνά για να ξεφορμάρουμε την τάρτα.
  • Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε. 
  • Διατηρείται στο ψυγείο.


Σημ. Για πιο έντονο άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε το κονιάκ ή το λικέρ μέσα στη γκανάζ. 


Καλή επιτυχία

Φιλικά

Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις