FROZEN YOGURT ΦΡΑΟΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

FROZEN YOGURT ΦΡΑΟΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ 

Φράουλες- γιαούρτι-δροσιά κι απόλαυση γαρνιρισμένα όλα με σοκολάτα! 
Σπιτικό φρουτένιο frozen yogurt με λαχταριστές φράουλες και πολύ χαμηλό θερμιδικό φορτίο μιας που δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη, ούτε κρέμα γάλακτος καθιστώντας το ιδανική λιχουδιά για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Το σοκολατένιο  topping απλά  ...του ονείρου!
Υπέροχη  υγιεινή λύση για τα παιδιά και για όσους αποφεύγουν το κλασικό παγωτό για διατροφικούς λόγους..
Όλα αυτά με ελάχιστα υλικά τηρώντας όμως τις συμβουλές που δίδονται παρακάτω..




🍓Για το frozen yogurt φράουλα θα χρειαστούμε (για 2 μερίδες):
  • 10 μεσαίες φράουλες 
  • 60γρ. μέλι
  • 250γρ. γιαούρτι αγελάδος στραγγιστό με 5% λιπαρά ή πλήρες 
🍫 Για το topping σοκολάτας χωρίς ζάχαρη θα χρειαστούμε (για 2 μερίδες):
  • 40γρ. μέλι 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο άγλυκο


Στην πράξη:
  • Πλένουμε, στεγνώνουμε και τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια της φράουλες. Τις βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και παγώνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  • Στο μπλέντερ βάζουμε τις παγωμένες φράουλες και τις χτυπάμε ώστε να θρυμματιστούν. Ρίχνουμε το γιαούρτι και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιομηθούν και να γίνουν μια ωραία ροζ κρέμα.
  • Αδειάζουμε την κρέμα μέσα σε ένα ρηχό μπαλάκι ή ταπεράκι, κλείνουμε με το καπάκι και βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. 
  • Μετά από την πρώτη ώρα βγάζουμε από την κατάψυξη και με ένα πιρούνι "αναδεύουμε" το μείγμα προκειμένου να μην πιάσει κρυστάλλους. Βάζουμε ξανά στην κατάψυξη κι επαναλαμβάνουμε  τη διαδικασία για ακόμη 1 φορά έπειτα από 1 ώρα. Παγώνουμε ξανά για 1 ώρα  ακόμη και έπειτα ανακατεύουμε με το πιρούνι για τελευταία φορά. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να το σερβίρουμε. Η διαδικασία γίνεται πιο εύκολη και το frozen yogurt  πιο κρεμώδες αν κάθε φορά μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στο μπλέντερ να χτυπηθεί αντί με το πιρούνι, εάν μάλιστα το δοχείο του μπλέντερ μπορεί να μπει στην κατάψυξη ώστε μετά να το χτυπήσουμε κατευθείαν με τη συσκευή τότε πραγματικά θα έχουμε το πιο απολαυστικό φραουλένιo frozen yogurt.  Το γλυκό μας θα είναι εξίσου νόστιμο όποια μέθοδος κι αν ακολουθηθεί, η υφή όμως θα διαφέρει.
  • Για το σιρόπι σοκολάτας, ανακατεύουμε το μέλι με το κακάο σε ένα μπαλάκι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια ωραία σοκολατένια γκανάς. Διατηρούμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος κλεισμένο με μεμβράνη και γαρνίρουμε το frozen yogurt φράουλα ή όποιο άλλο επιδόρπιο θέλουμε! 




Σήμ. Το φρέσκο σπιτικό frozen yogurt δεν είναι εύκολο να "κρατηθεί" για μέρες στην κατάψυξη διότι γίνεται πάγος, γι'αυτό το λόγο συνιστάται να καταναλώνεται αυθημερόν όλη η ποσότητα. Η συνταγή είναι διαμορφωμένη δοσολογικά ώστε να είναι εύκολο να παρασκευαστεί και να καταναλωθεί ανά πάσα στιγμή ανάλογα με το πλήθος των  ατόμων που πρόκειται να το προσφέρουμε. Πολλαπλασιάζουμε όλα τα υλικά για επιπλέον  μερίδες, όμως μοιράζουμε το μείγμα σε χωριστά ρηχά δοχεία για να μπορούμε να μεταχειριστούμε το μείγμα εύκολα. Στην περίπτωση που διαθέτουμε παγωτομηχανή παρεσκευάζουμε το frozen yogurt μέσα σ'αυτή, παρακάμπτωντας τα ενδιάμεσα χτυπήματα και ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευής.



Καλή σας απόλαυση!
Φιλικά, 
Μαριφάνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις