ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΣΑΛΤΣΑ

 ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΣΑΛΤΣΑ


Φαγητό αγαπημένο, από τις πιο νόστιμες συνταγές για μαγειρευτό μοσχαράκι κατσαρόλας! Εύκολο, πεντανόστιμο χάρις στην υπέροχη δεμένη λεμονάτη σαλτσούλα του! Το φαγητό "της νοσταλγίας" αφού αναλάμβανε ο πατέρας μου να το φτιάχνει τις Κυριακές όταν ήμουν μικρή!



Τα υλικά που θα χρειαστούμε βγάζουν 2 μερίδες και είναι τα εξής:

  • 600 γρ. μοσχάρι από μαλακό μέρος κομμένο σε κομμάτια (το ζητάμε από τον κρεοπώλη μας εξηγώντας του ότι προορίζεται για κατσαρόλα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 καρότα μεσαία κομμένα σε μακρόστενα μπαστούνια
  • 2/3 φλιτζ.τσ.ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 ζουμερά μεσαία λεμόνια
  • 1 κύβος νοστιμιάς κρεατικών ή κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο αποξηραμένο φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ.σ. κορν-φλάουρ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:
  • Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Βάζουμε σε βαριά κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί μαζί με το σκόρδο και σωτάρουμε το κρεας καλά από όλες τις πλευρές  να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε τα καρότα κι αφού πάρει μια βράση το φαγητό προσθέτουμε βραστό νερό τόσο όσο να καλύπτει το φαγητό συν επιπλέον 2 δάχτυλα. Περιμένουμε να ξαναπάρει πάλι μια βράση, προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και τον κύβο νοστιμιάς. Μισοκαλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί σε χαμηλή θερμοκρασία φροντίζοντας που και που να κουνάμε την κατσαρόλα για να μην "πιάσει". Όταν τα υγρά φτάσουν στα μισά αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με το γούστο μας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία να σιγοβράσει και να μαλακώσει κουνώντας που και που την κατσαρόλα.
  • Όταν το φαγητό αρχίσει να μαλακώνει και τα υγρά του πέσουν λίγο πιο κάτω από τα μισά δοκιμάζουμε τη σάλτσα του και αναλόγως διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Εάν θέλουμε να δώσουμε πιο λεμονάτη γεύση τότε προσθέτουμε ακόμη το χυμό από 1/2 λεμόνι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα κι αφού το φαγητό μείνει με τη σάλτσα του που θα έχει πέσει αρκετά σε στάθμη αφαιρούμε το κρέας και  τα καρότα από την κατσαρόλα. Σε 2/3 φλιτζανιού νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ και ρίχνουμε λίγο αλάτι ακόμη. Προσθέτουμε το υγρό στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε κι αφού αρχίσει να πήζει ξανά βάζουμε το κρέας μέχρι να δέσουν εντελώς.
  • Σερβίρουμε το φαγητό με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας και τη σάλτσα!

Σημ. Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί χύτρα ταχύτητας ρυθμίζουμε τις ποσότητες των υγρών και το χρόνο μαγειρέματος σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.


Καλή σας όρεξη ❣️
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

  1. Είστε τρομερή πρώτη φορά σας βρήκα.δεν είμαι καλά στο ίντερνετ αλλά προσπάθησα.ολα τα φαγητά σας είναι τρελλα.....συγχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν λέτε πόση ώρα θα χρειαστεί μέχρι να δέσει η σάλτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, είναι ανάλογα με την εστία που θα χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα, στα ηλεκτρικά μάτια που έχει η δική μου κουζίνα χρειάζονται 4 λεπτά ενώ στην επαγωγική μου εστία γίνεται σε 1 λεπτό. Σε κάθε περίπτωση δείχνουμε προσοχή γιατί σε γενικές γραμμές η σάλτσα δένει πολύ γρήγορα! Καλή σας επιτυχία!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις