ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ

Το αλμυρό κέικ αποτελεί ένα από τα καλύτερα σνακ για όλη την οικογένεια και για όλες τις εποχές.
Υπέροχη ιδέα για τη βόλτα στη θάλασσα, για παιδικό πάρτυ και φυσικά για κολατσιό...


Υλικά:
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 125ml ηλιέλαιο 
  • 170γρ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ αδιάλυτο (1 μικρό τενεκάκι) σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 210γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 πράσινες ελιές ψιλοκομμένες 
  • 1/2 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη 
  • 1 φλιτζανάκι του ελ. καφέ παριζάκι ψιλοκομμένο σε μικρά κυβάκια 
  • 1/2 φλιτζανάκι του ελ. καφέ γκούντα κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 κουτ.σ. κοφτή αλάτι 
  • 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/2 κουτ.γλ. θυμάρι ξερό 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Στην πράξη: 

  • Χτυπάμε με σύρμα σε ένα μπολ τα αυγά με το λάδι και το γάλα. Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ρίχνουμε στο μείγμα.Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά. 
  • Ανακατεύουμε όλα μαζί απαλά ώστε να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά μας.
  • Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 20,5εκ επί 7,5 και αδειάζουμε το μείγμα. Στην επιφάνεια εάν θέλουμε σκορπάμε μερικά ζαμπονοτυράκια κι ελιές για να κάνουν νόστιμη την κρούστα του κέικ.
  • Ψήνουμε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 40 λεπτά ελέγχοντας μετά το μισάωρο το εσωτερικό του κέικ με μια οδοντογλυφίδα για να δούμε ένα βγαίνει στεγνή κι αναλόγως συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  • Όταν το αλμυρό μας κέικ ροδοψηθεί, το ακουμπάμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς κι έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια.



Σημ. Μετά την πρώτη μέρα ψησίματος του κέικ είναι καλό να διατηρείται στο ψυγείο λόγω των αλλαντικών και των λαχανικών.

Καλή σας όρεξη ...
Φιλικά,
Μαριφάνη 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις