ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ / ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ / ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ 


Μια πίτα γεμάτη από ...παράδοση λόγω της πολίτικης προέλευσής της ! Τα υπέροχα αρώματα και τα ιδιαίτερα υλικά της συνθέτουν μια από τις πιο χαρακτηριστικές γευστικές προτάσεις για να  συντροφεύσουν τα οικογενειακά τραπέζια σας!

Τα υλικά λίγα και εξαιρετικά, η διαδικασία απλούστατη!


Ας τη φτιάξουμε...


Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες
  • 200γρ. (περίπου 20 λεπτές φέτες) παστουρμάς άοσμος (σε αλλαντοπωλεία και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ)
  • 20 φέτες κασέρι
  • 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουταλάκι κύμινο 
  • ελαιόλαδο για την επάλειψη των φύλλων
  • σουσάμι λευκό ή μαύρο (προαιρετικά)


Στην πράξη:

  • Στρώνουμε σε μεσαίο ταψί τα μισά από τα φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο. Απλώνουμε τις μισές φέτες κασέρι αραιά κι από πάνω τον παστουρμά κολλητά η μία φέτα με την άλλη. Συνεχίζουμε απλώνοντας πάνω από τον παστουρμά τις ροδέλες ντομάτας και πασπαλίζουμε το κύμινο να φτάσει παντού. Απλώνουμε αραιά πάνω από τη ντομάτα τις υπόλοιπες φέτες κασέρι.
  • Διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο. Με μαχαίρι χωρίς δόντια τακτοποιούμε τα πλαϊνά φύλλα που περισσεύουν κλείνοντας την πίττα σαν φάκελο.
  • Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και νερό την επιφάνεια -σ' αυτό το σημείο εάν θέλουμε σκορπάμε στην επιφάνεια σουσάμι- και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς με αντιστάσεις για 50 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η πίττα.
  • Αφού ψηθεί, περιμένουμε 10 λεπτά και σερβίρουμε σε κομμάτια.


Σημείωση: Ο παστουρμάς είναι αρκετά αλμυρός γι' αυτό και δεν αλατίζουμε σε κανένα στάδιο. Στην περίπτωση που δεν είναι όμως αρκετά αλμυρός τότε αλατίζουμε λίγο τη ντομάτα με προσοχή!


TIP ! Μπορούμε να ετοιμάσουμε την πίττα, να τη σκεπάσουμε καλά με διάφανη μεμβράνη και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο άψητη για μία νύχτα. Την επόμενη μέρα τη ραντίζουμε με λάδι και νερό και την ψήνουμε κανονικά. Με αυτόν τον τρόπο να φύλλα γίνονται εξαιρετικά τραγανά και τα υλικά της γέμισης θα ενωθούν καλύτερα, για πιο ζουμερό και κρεμώδες αποτέλεσμα!


Καλή σας επιτυχία

Φιλικά,

Μαριφάνη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις