Λουκανικόπιτα κουρού

Λουκανικόπιτα κουρού

Πανεύκολη πίτα για όλες τις ώρες τις ημέρας και για κάθε περίσταση. 

Σ'αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε ελάχιστα υλικά και έτοιμο φύλλο εμπορίου. Μπορούμε βέβαια να φτιάξουμε δικό μας χειροποίητο φύλλο κουρού κι αφού διαμορφώσουμε το σχήμα της ζύμης κατάλληλα να το χρησιμοποιήσουμε. Όποιο τρόπο κι αν επιλέξετε σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει..ανάλογα με το χρόνο σας  επιλέγετε και τη μέθοδο. Η συνταγή για ζύμη κουρού βρίσκεται  εδώ.



Υλικά για 1 μεγάλη λουκανικόπιτα:

  • 1 φύλλο ζύμης κουρού  (εάν ακολουθήστε τη χειροποίητη ζύμη που προανέφερα θα φτιάξετε 1 δόση)
  • 4 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
  • κέτσαπ 
  • ρίγανη
  • 1 αυγό χτυπημένο για την επάλειψη
  • σουσάμι


Στην πράξη:

  • Βάζουμε στο κεντρικό σημείο του φύλλου από πάνω ως κάτω μια ποσότητα κέτσαπ και πασπαλίζουμε λίγη ρίγανη. Βάζουμε τα λουκάνικα σε 2 σειρές το ένα κάτω από το άλλο πάνω στο σημείο της κέτσαπ.
  • Χαράζουμε λόξα κρόσσια από τις 2 πλευρές του φύλλου κι εναλλάξ τα πλέκουμε κατεβάζοντας προς το κέντρο κάθε ένα κρόσι. Στο τέλος θα έχουμε ένα μπαστούνι.
  • Αφού τελειώσουμε το πλέξιμο αλείφουμε εξωτερικά την πίτα με το άλλειμα αυγού.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.


Καλή όρεξη 

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις