ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ


Τα καλαμαράκια τα αγαπάνε οι περισσότεροι ιδιαίτερα κατά τη σαρακοστή όμως πολλοί φοβούνται να αναλάβουν την ευθύνη να τα μαγειρέψουν γιατί πολύ απλά φοβούνται μήπως τους βγουν σκληρά κι αποτυχημένα..Κι όμως το μυστικό είναι πολύ απλό για τέλεια πετυχημένα τηγανιτά καλαμαράκια τραγανά απέξω και μαλακά από μέσα...κι αυτό βρίσκεται στην προετοιμασία τους παρά στο τηγάνισμά τους!




Ας δούμε παρακάτω πόσο εύκολα γίνονται...
Για 4 άτομα θα χρειαστούμε:
  • 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα από το κόκαλο φρέσκα ή κτψ και τεμαχισμένα
  • 1 κουτ.σ. μαγειρική σόδα
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • σπορέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • λεμόνι  και αλάτι για το σερβίρισμα
Πως τα φτιάχνουμε:
  • Ξεβγάζουμε τα καλαμαράκια με τρεχούμενο νερό. Βάζουμε σε ένα μπολ αρκετό νερό ως πάνω και διαλύουμε μέσα τη σόδα. Βάζουμε τα καλαμαράκια μας και τα αφήνουμε για 1μισι έως 2 ώρες μέσα στο μπολ. Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας...! Αφού παρέλθει ο χρόνος μουλιάσματος, αδειάζουμε το νερό και ξεβγάζουμε τα καλαμαράκια με καθαρό νερό. Τα αφήνουμε μέσα σε τρυπητό σκεύος-σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
  • Βάζουμε σε ξέχωρο μπολ αρκετό αλεύρι και αλευρώνουμε σε δόσεις τα καλαμαράκια μας τινάζοντας να πέσει το περιττό αλεύρι. Τα ρίχνουμε ανά ομάδες μέσα σε κατσαρόλα με μπόλικο καυτό ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά τη φορά ανακατεύοντας απαλά να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα στραγγίζουμε σε πιατέλες με απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα καλαμαράκια και συμπληρώνοντας λάδι εάν κρίνουμε απαραίτητο.
  • Σερβίρουμε ζεστά με αλάτι και λεμόνι!


Καλή σας όρεξη 
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη


Σχόλια

  1. Καλή Σαρακοστή με υγεία να δεχτούμε την Ανάσταση του Κυρίου μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα δοκιμασω και θα στειλω εντιπωσεις...ευχαριστω παντως για τον τροπο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις