ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ

ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ 

Εάν θέλεις ένα επιδόρπιο αλλά βρίσκεσαι σε δίαιτα, αυτό είναι το γλυκό σου!Μιλάμε για γλυκό με όλη τη σημασία της λέξεως και της... γεύσεως! Η πανακότα που θα δούμε τα εχει  δεν τα έχει όλα! Θέλω να πω δηλαδή ότι ναι μεν είναι ένα ολοκληρωμένο επιδόρπιο όμως έχει και τρία "δεν": Λακτόζη, ζάχαρη και θερμίδες! Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ώρα να δούμε πως θα φτιάξουμε αυτό το γλυκό-θαύμα!!!


Υλικά για 8 μπολ ή 1 μεγάλη πανακότα
  • 800 ml ρόφημα καρύδας 
  • 100 ml μέλι
  • 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια
  • 20 γρ. σκόνη ζελατίνης
  • 8 κουτ.σ. κρύο νερό
Για τη σως φράουλας:
  • 1/2 βάζο μαρμελάδα φράουλας με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (για διαβητικούς, χωρίς προσθήκη ζάχαρης)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη ζελατίνη και την ανακατεύουμε με το κρύο νερό να διαλυθεί. Την αφήνουμε για 7-8 λεπτά να γίνει συμπαγές το μείγμα. 
  2. Στο μεταξύ σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα (όχι να κάψει) και με σύρμα διαλύουμε το μείγμα ζελατίνης.
  3. Συνεχίζουμε με την εσάνς βανίλιας και τέλος με το μέλι ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Ισομοιράζουμε το μείγμα πανακότας στα μπολ όχι όμως ξέχειλα. Παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες χωρίς να τα μετακινήσουμε!
  5. Σε ένα μπρίκι βάζουμε τη μαρμελάδα σε χαμηλή θερμοκρασία μαζί με 2 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε να μαλακώσει και να γίνει ρευστή. Γαρνίρουμε τα μπολ πανακότας με τη μαρμελάδα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες! Ιδανικά η όλη διαδικασία γίνεται από το προηγούμενο βράδυ προς αποφυγήν απώλειας ψύξης από το άνοιγμα του ψυγείου κατά τη διάρκεια της μέρας...
Σημ. Στην αρχική συνταγή του paxxi χρησιμοποιείται πλήρες γάλα καρύδας. Προσωπικά χρησιμοποίησα το ρόφημα καρύδας ψυγείου alpro το οποίο έδωσε εξαιρετική ανάλαφρη υφή και γεύση.
Σημ.2 Για λόγους ευκολίας επέλεξα έτοιμη μαρμελάδα φράουλας χωρίς προσθήκη ζάχαρης σε αντικατάσταση με τις φρέσκες φράουλες που αναφέρεται στην πρωτότυπη συνταγή που επίσης λειτούργησε εξαιρετικά.
Σημ.3 Εάν θέλετε να κάνετε πανακότα σε οικογενειακή φόρμα ή ατομικά φορμάκια τότε θα πρέπει να τα περάσετε εσωτερικά με λάδι καρύδας. Εναλλακτικά στρώνετε τις φόρμες με διάφανη μεμβράνη τροφίμων και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Μόλις πήξει το αναποδογυρίζετε πάνω σε πιατέλα. Σ'αυτή την περίπτωση η επιφάνεια της πανακότα θα έχει μερικές γραμμούλες που όμως δεν θα φαίνονται ιδιαίτερα εφόσον γαρνιριστεί με τη μαρμελάδα!!!

*Το άρθρο δεν είναι διαφημιστικό!

Η αρχική συνταγή βρίσκεται  εδώ

Καλή σας απόλαυση!!!!
Σας φιλώ γλυκά :*
Μαριφάνη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις