ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ ΞΥΛΑΚΙ ΦΡΑΟΥΛΑ

Όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, η επιθυμία για παγωτό χτυπάει την πόρτα! Πως όμως θα απολαύσουμε ένα παγωτάκι χωρίς την έννοια των λιπαρών του? Δείτε πόσο εύκολα μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι υγιεινό παγωτό ξυλάκι με λίγα λιπαρά και θερμίδες κατάλληλο τόσο γι' αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους όσο και για μικρά παιδιά! 



 

Τα υλικά μας για 4-6 ατομικά ξυλάκια είναι:
  • 1 σετ με καλούπια για παγωτό ξυλάκι
  • 6 ώριμες φράουλες μεσαίες
  • 2 κουτ.σ.γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  • 1 σφηνάκι γάλα φρέσκο
  • 2 κουτ.σ. μέλι 
  • 1-2 φράουλες σε λεπτά φετάκια (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
  • Πλένουμε τις φράουλες, τις στεγνώνουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τις βάζουμε απλωτά μέσα σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις παγώνουμε στις κατάψυξη για 1' ώρα.
  • Μεταφέρουμε τις παγωμένες φράουλες μέσα σε μπλέντερ, προσθέτουμε το γάλα και τα αλέθουμε σιγά σιγά. Έπειτα βάζουμε το μέλι και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές ροζέ μείγμα.
  • Στα φορμάκια ρίχνουμε λίγα φετάκια από τις φράουλες και ισομοιράζουμε το μείγμα γιαουρτιού.
  • Κλείνουμε τα καλούπια με τα ξυλάκια τους και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν.
Αφήνουμε 2 λεπτά εκτός κατάψυξης, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!

ΣΗΜ. Αντί  φράουλας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ώριμο ροδάκινο, μπανάνα, μάνγκο ή κεράσια!












Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις