Λουκουμάδες χωρίς μαγιά


Μετά από καιρό είπαμε εχθές το βράδυ να φτιάξουμε κανένα λουκουμά να φάμε μαζί με το ζεστό μας αφέψημα...Και η μητέρα τους είχε πεθυμήσει η αλήθεια είναι..Δεν της χάλασα χατίρι..
Αυτή η μέθοδος είναι πιο απλή και όχι πολύ χρονοβόρα καθώς δεν χρειάζεται να περιμένουμε να φουσκώσει το μείγμα λόγω απουσίας μαγιάς!





Υλικά:
2 φλιτζ.αλεύρι μπλε
1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κάψουλα βανίλια
νερό (όσο χρειάζεται για να γίνει το μείγμα 
παχύρρευστος χυλός όχι όμως νερουλός) 
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
μέλι
κανέλα
Εκτέλεση:
  1. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε καλά με το μίξερ το αλεύρι μαζί με το νερό(όσο χρειαστεί για να γίνει χυλός), το μπέικιν και τη βανίλια.
  2. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει το λάδι.
  3. Μόλις κάψει παίρνουμε με ένα κουτάλι μικρές δόσεις και με τα δάχτυλά μας τις ρίχνουμε όσο γίνεται πιο αραιά μέσα στο καυτό λάδι για να γίνουν μπαλίτσες.
  4. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα αυτή τη διαδικασία.
  5. Μόλις πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα, τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας πάνω από βαθύ πιάτο.
  6. Περιχύνουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με τη κανέλα!!!
Σημ.:Όσο πιο σφιχτός ο χυλός τόσο πιο τραγανοί και στρογγυλοί γίνονται οι λουκουμαδες μας.

Σχόλια

  1. Απίστευτο κ γρήγοροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πραγματικά μια πρακτική λύση! Τους φτιάχνουμε συχνά!!!

      Διαγραφή
  2. Εγώ τις έφτιαξα και ήταν αγευστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυπάμαι που δε σας άρεσαν. Την επόμενη φορά προσθέστε απλά λίγη ζάχαρη μέσα στο χυλό ή επιπλέον βανίλια ακόμη και ξύσμα πορτοκαλιού. Λόγω της απουσίας μαγιάς δεν έχουν το χαρακτηριστικό άρωμα της.

      Διαγραφή
    2. Πέραν αυτου, ο λουκουμας παραδοσιακά πρέπει να ειναι αγευστος και να αρωματιζεται απο τα ,toppings. Για αυτο ειναι τοσο ουδετερη συνταγη

      Διαγραφή
    3. Αυτου του ειδους τα γλυκα ειναι όπως η παραδοσιακη μπουγάτσα που είναι μόνο με φύλλο. Από εκεί και πέρα δημιουργούσαν διαφόρων ειδών γεμίσεις. Για αυτό έχουμε μπουγάτσα με τυρί μπουγάτσα με κιμά μπουγάτσα με κρέμα και λοιπά

      Διαγραφή
  3. Μόλις τους εφτιαξα και είναι πραγματικά απιστευτο που φουσκωσαν και έγιναν τοσο αφρατοι τραγανοι και νοστιμοι Χωρίς μαγια. Μπράβο για την συνταγη σας. Αύριο θα τους φτιαξω πάλι με το απογευματινο μας καφεδακι παρέα με τα πεθερικουλια μου 🌹🌹🌹🌹😋😋😋😋😋

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας!! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν οι λουκουμάδες μου!!! Εύκολη και βολική συνταγούλα χωρίς αναμονές!!! Ευχαριστώ πολύ που με εμπιστευθήκατε! Καλή σας απόλαυση :*

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα !! Τι είναι το μπλε αλεύρι ? Εφ μπορώ να το κάνω με αλεύρι ζέα ?χωρίς μαγιά ??

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα !! Τι είναι το μπλε αλεύρι ? Εφ μπορώ να το κάνω με αλεύρι ζέα ?χωρίς μαγιά ??

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα σας! Είναι το αλεύρι για όλες τις χρήσεις! Θεωρητικά μπορείτε να βάλετε ζέας αν θέλετε σε ίδια αναλογία! Και πάλι όμως θα πρέπει να βάλετε το baking powder για να φουσκώσουν ακριβώς επειδή δεν έχουν μαγιά!!

      Διαγραφή
  4. καλό μια χαρά δεν υπάρχει μαγιά ούτε για δείγμα σώθηκα πολλά μπράβο για την συνταγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σας βόλεψε η συνταγή μου ειδικά αυτόν το δύσκολο καιρό... Να είστε καλά και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!!!

      Διαγραφή
  5. Απλά τέλειοι η λουκουμάδες μπράβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε αυτή η συνταγή!!! Να είστε καλά!

      Διαγραφή
  6. Τέλειοι!!!απλά πρόσθεσα λιγο αλατι και ζάχαρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο σας! Το φέρατε στα γούστα σας! Χαίρομαι που αυτή η συνταγή σας άρεσε!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις