Η εορταστική μου τούρτα! ! ! !
Υλικά:
Εκτέλεση:
Σημ.:Την έφτιαξα από το προηγούμενο βράδυ για να σταθεί καλά.
Σημ.2:Προσοχή τα ροδοπέταλα δεν τρώγονται χαχαχαχαχα
- 3 παντεσπάνι σοκολάτας (σπιτικό ή έτοιμο)
- 3 κρέμες γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 μικρό βαζάκι μερέντα
- 2 βανίλιες
- 1 φλιτζ.τσ.άχνη ζάχαρη
- 2/3 φλιτζ. τσ. γάλα ανακατεμένο με 2 κουτ.σ. ουίσκι
- 1/2 κονσέρβα βύσσινα
- μπισκότα σοκολάτας και πτι-μπερ
- δημητριακά σοκολατένια
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος για αρκετή ώρα μέχρι να σφίξουν.Κρατάμε το 1/3 του μείγματος στην άκρη.
- Προσθέτουμε στα άλλα 2/3 του μείγματος την μερέντα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά.
- Στην κρέμα που έχουμε κρατήσει, προσθέτουμε την άχνη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.Κρατάμε λίγη σαντιγί στο ψυγείο για τη διακόσμηση.
- Πιάνουμε το 1 παντεσπάνι, το ποτίζουμε ελαφρώς με λίγο γάλα με το ουίσκι και απλώνουμε την μισή σοκολατένια κρέμα.
- Στρώνουμε από πάνω το 2ο παντεσπάνι, βρέχουμε πάλι με το υγρό και απλώνουμε την λευκή κρέμα.
- Πασπαλίζουμε τα βύσσινα αραιά μεταξύ τους.
- Στρώνουμε και το τελευταίο παντεσπάνι και το ραντίζουμε κι αυτό με το υγρό που απέμεινε.
- Απλώνουμε την εναπομείνασα σοκολατένια κρέμα στη επιφάνεια της τούρτας και τα πλαϊνά με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή σπάτουλας.
- Βάζουμε στα πλαϊνά εναλλάξ μπισκότα σοκολάτας και πτι-μπερ.
- Επειδή εμένα μου αρέσουν πολύ τα "φρέσκα" στολίδια, έπλυνα επιμελώς 2 δίχρωμα τριανταφυλλάκια και στόλισα με τα πέταλα του ενός όλη την επιφάνεια. Το δεύτερο το έμπηξα στο κέντρο.
- Πασπάλισα τα δημητριακά και έφτιαξα ροζέτες με την σαντιγί που φύλαξα στο ψυγείο!!!
Σημ.:Την έφτιαξα από το προηγούμενο βράδυ για να σταθεί καλά.
Σημ.2:Προσοχή τα ροδοπέταλα δεν τρώγονται χαχαχαχαχα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας