ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ STEVIA
ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΜΕ STEVIA
Όταν μου ζητηθεί γλυκό χωρίς ζάχαρη, πρώτο και καλύτερο έρχεται πάντα στο μυαλό μου το τσιζκέικ. Τώρα μάλιστα που ο καιρός ανοίγει, τα απογεύματα η όρεξη...τραβάει για ένα δροσιστικό επιδόρπιo (ειδικά μετά από μεσημεριανό ύπνο :p ).
Με την ευκαιρία της πρωτομαγιάς πριν λίγες ημέρες, μαζευτήκαμε η παρέα και ψήσαμε...Εγώ ανέλαβα το ζύμωμα του ψωμιού και το επιδόρπιο για μετά το φαγητό... Σκέφθηκα ότι θα ταίριαζε....γάντι ένα τσιζκέικ να μας "καθαρίσει" τις γεύσεις μετά τα ψητά κρεατικά, το τζατζίκι κλπ... Μάλιστα επειδή στην παρέα είχαμε και άτομο που προσέχει το σάκχαρό του, μετέτρεψα το αγαπημένο αυτό, γλυκάκι σε no sugar εκδοχή και βγήκε εξαιρετικό!
...και μιας που οι ημέρες πέρασαν ας αφιερώσουμε το συγκεκριμένο γλυκάκι σε όλες τις μαμάδες του κόσμου που γιορτάζουν αύριο 🌹
Ας δούμε τώρα τα υλικά γι' αυτό το λαχταριστό γλυκό:
(Για ένα μεσαίο ταψί)
- 400γρ. τυρί κρέμα
- 350γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 20 σταγόνες γλυκαντικό stevia σε υγρή μορφή (στα σούπερ μάρκετ)
- 400γρ. μαρμελάδα 100% χωρίς ζάχαρη φράουλα/κεράσι/φρούτα του δάσους ( στα σούπερ μάρκετ)
- 300γρ. μπισκότα digesstive ή πτι-μπερ χωρίς ζάχαρη (στα σούπερ μάρκετ)
- 170γρ. μαργαρίνη λιωμένη
- 1 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
Διαδικασία:
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη, τα μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και την κανέλα. Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί έτσι ώστε το μείγμα να θυμίζει βρεγμένη άμμο. Στρώνουμε μέσα στο ταψί το μπισκότο και το ισιώνουμε σε ομοιόμορφο πάχος με την ανάποδη πλευρά ενός ποτηριού. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί η βάση.
- Σε μπολ αφρατεύουμε με μίξερ το τυρί-κρέμα κι έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το γλυκαντικό. Η κρέμα μας θα πρέπει να γίνει βελούδινη και να "στέκεται". Σ' αυτό το σημείο δοκιμάζουμε ώστε να δούμε εάν ο βαθμός γλυκύτητας είναι στα γούστα μας ή χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον γλυκαντικό.
- Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε ξανά στο ψυγείο να 1 ώρα να πήξει η κρέμα.
- Τέλος, σε μπολ αδειάζουμε τη μαρμελάδα της επιλογής μας και την αφρατεύουμε με πιρούνι. Έπειτα την στρώνουμε προσεχτικά πάνω από την κρέμα να φθάσει σε όλη την επιφάνεια. Προαιρετικά διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα.
- Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, πριν το σερβίρουμε σε κομμάτια!
Καλή σας επιτυχία!
Φιλικά,
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας