Soft Cookies

Soft Cookies 


Τα μπισκότα της καρδιάς μας! 


Υλικά

  • 150γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 1 φλιτζάνι τσ. καστανή ζάχαρη 
  • 1 μεσαίο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 2 κάψουλες εσάνς βανίλιας 
  • 1/4 κουτ.σ. σόδα μαγειρικής 
  • 220γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 
  • 1/4 κουτ.γλ. αλάτι 
  • 130γρ. chocolate chunks ή σκούρα κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σταγόνες σοκολάτας + μερικά κομματάκια ακόμη για το γαρνίρισμα






Στην πράξη: 

  • Σε μπολ μεταφέρουμε το βούτυρο και με μια κουτάλα ή μαρίζ το δουλεύουμε για να μαλακώσει. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τα ανακατεύουμε ίσα-ίσα να ενωθούν.
  • Βάζουμε σε χωριστό μπολ όλα τα ξηρά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες.
  • Χτυπάμε το αυγό ελαφρώς με πιρούνι.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου λίγο από το αυγό, ανακατεύουμε με μαρίζ κι έπειτα προσθέτουμε τη μισή δόση από τα ξηρά υλικά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το υπόλοιπο αυγό κι αφού απορροφηθεί ρίχνουμε και τα υπόλοιπα ξηρά υλικά στο μείγμα ανακατεύοντας τα ίσα ίσα να ενωθούν και να "μαζεύουν" γύρω από τη μαρίζ. Σ'αυτό το σημείο προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας να σκορπιστούν στο μείγμα.
  • Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1' ώρα τουλάχιστον.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180' βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε τη μεγάλη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  • Παίρνουμε ίσες ποσότητες ζύμης με κουτάλι ή scoop  (το ειδικό εργαλείο που σερβίρουμε τα παγωτά) και τοποθετούμε το υλικό πάνω στο ταψί με μεγάλη απόσταση το ένα μπαλάκι από το άλλο. Ισιώνουνε περιμετρικά με τα χέρια μας τα περιθώρια κάθε μπισκότου και ελαφρώς πατάμε με τα χέρια μας το κέντρο τους να ισιώσει-όχι να πλατύνει-. Στην επιφάνεια πιέζουμε μερικά κομματάκια σοκολάτας.
  • Ψήνουμε τα cookies στους 180' βαθμούς για 15 λεπτά ή ως ότου πάρουν σχήμα πλατύ και ροδαλό χρώμα περιμετρικά. 
  • Αφήνουμε τα μπισκότα πάνω στο ταψί για 20 λεπτά κι έπειτα τα μεταφέρουμε όπως είναι με το χαρτί τους πάνω στον πάγκο μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Τέλος τα κλείνουμε αεροστεγώς σε ειδικό σκεύος ή τάπερ.


Σημ. Η τελική διαμόρφωση των συγκεκριμένων cookies θα φανεί την επόμενη μέρα από το ψήσιμο: αφράτα και μαστιχωτά εσωτερικά κι ελαφρώς τραγανιστά εξωτερικά!


Καλή σας επιτυχία!!!

Φιλικά :) 

Μαριφάνη 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις