ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Απλό και νόστιμο ψαράκι στο φούρνο με λαχανικά για όλη την οικογένεια..


Υλικά (για κάθε επιπλέον μερίδα πολλαπλασιάζουμε τη δόση)

  • 1 λαβράκι 450γρ. καθαρισμένο 
  • 2 μεσαίες πατάτες κομμένες σε μισές ροδέλες 
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες 
  • 2 καρότα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα 
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε μισές ροδέλες 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μισές φέτες 
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός 
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και 1 ακόμη λιωμένη 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτές ντομάτας αραιωμένος σε 1/3 φλιτζανιού ζεστό νερό 
  • 1/3 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο 
  • χυμός από 1 λεμόνι 
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • ρίγανη 


Διαδικασία:

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε το ψάρι. Το ανοίγουμε και εσωτερικά το γεμίζουμε με τη λιωμένη σκελίδα σκόρδου, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
  • Μέσα σε ένα μεσαίο ταψί ανακατεύουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το μαϊντανό εκτός από την ντομάτα. Πάνω τους απλώνουμε το ψάρι που έχουμε ετοιμάσει.
  • Περιχύνουμε όλα τα υλικά με το διαλυμένο πελτέ, σκορπάμε τα κομμάτια ντομάτας και ραντίζουμε με το λεμόνι.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι-πιπέρι και ρίγανη σύμφωνα με τα γούστα μας.
  • Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και καλύπτουμε το ταψί με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί κι έπειτα με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα κι έπειτα ξεσκέπαστο μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και το ψάρι.
  • Σερβίρουμε το ψάρι με τα λαχανικά ζεστά, προαιρετικά με επιπλέον λεμόνι και μαγιονέζα.


Καλή σας επιτυχία ❤️ 

Φιλικά,

Μαριφάνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις