ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Απλό και νόστιμο ψαράκι στο φούρνο με λαχανικά για όλη την οικογένεια..
Υλικά (για κάθε επιπλέον μερίδα πολλαπλασιάζουμε τη δόση)
- 1 λαβράκι 450γρ. καθαρισμένο
- 2 μεσαίες πατάτες κομμένες σε μισές ροδέλες
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 2 καρότα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε μισές ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μισές φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και 1 ακόμη λιωμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού πελτές ντομάτας αραιωμένος σε 1/3 φλιτζανιού ζεστό νερό
- 1/3 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ρίγανη
Διαδικασία:
- Πλένουμε και στεγνώνουμε το ψάρι. Το ανοίγουμε και εσωτερικά το γεμίζουμε με τη λιωμένη σκελίδα σκόρδου, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Μέσα σε ένα μεσαίο ταψί ανακατεύουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το μαϊντανό εκτός από την ντομάτα. Πάνω τους απλώνουμε το ψάρι που έχουμε ετοιμάσει.
- Περιχύνουμε όλα τα υλικά με το διαλυμένο πελτέ, σκορπάμε τα κομμάτια ντομάτας και ραντίζουμε με το λεμόνι.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι-πιπέρι και ρίγανη σύμφωνα με τα γούστα μας.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και καλύπτουμε το ταψί με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί κι έπειτα με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα κι έπειτα ξεσκέπαστο μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και το ψάρι.
- Σερβίρουμε το ψάρι με τα λαχανικά ζεστά, προαιρετικά με επιπλέον λεμόνι και μαγιονέζα.
Καλή σας επιτυχία ❤️
Φιλικά,
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας