Η VIRAL ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΠΑΪ

 Η VIRAL ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΠΑΪ  


Γεια σας φίλοι μου! Καλώς ήλθατε και πάλι πίσω στις "λιχουδιές" μου!

Σήμερα σας έχω μια συνταγή που έχει γίνει δημοφιλής στα κοινωνικά δίκτυα. Πρόκειται για μια πολύ πρωτότυπη γεμιστή σοκολάτα με καταγωγή από το....Ντουμπάι,  ιδιαίτερη όπως επίσης και κάπως γκουρμέ. 

Η αυθεντική συνταγή περιέχει μόνο 3 υλικά (φύλλο κανταΐφι-πραλίνα κελυφωτού φυστικιού-κουβερτούρα), όμως εγώ λόγω δυσκολίας εξεύρεσης κάποιων συστατικών έφτιαξα τη δική μου εκδοχή η οποία πραγματικά προέκυψε φανταστική!

Εάν σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε αυτήν την διάσημη λιχουδιά a la Marifani, τότε συνεχίστε την ανάγνωση....!



Υλικά για 3 μεγάλες πλάκες σοκολάτας👇

Γέμιση:

  • 200γρ. φύλλο κανταϊφιού
  • 50γρ. βούτυρο αγελαδινό ή μαργαρίνη με περιεκτικότητα σε βούτυρο 
  • 3 κουταλιές της σούπας peanut butter απαλό (φιστικοβούτυρο)
  • 100γρ. λευκή σοκολάτα 
  • 2 παστελάκια με φιστίκια Αιγίνης 
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο 

Για την επικάλυψη:

  • 300γρ. κουβερτούρα γάλακτος 
  • 100γρ. λευκή σοκολάτα 



Διαδικασία: 

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Ψιλοκόβουμε το φύλλο και το τσικαρίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου ροδίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Στο μούλτι θρυμματίζουμε τα παστέλια μαζί με το ηλιέλαιο ώστε να γίνουν μια σφιχτή πάστα. 
  • Προσθέτουμε μέσα στο σκεύος με το ροδισμένο κανταΐφι την πάστα φιστικιού που ετοιμάσαμε όπως επίσης και το peanut butter. 
  • Τέλος λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε κι αυτή στο μείγμα. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
  • Λιώνουμε σε χωριστά σκεύη μπεν-μαρί τα δύο είδη σοκολάτας.
  • Διαλέγουμε 3 μικρά μακρόστενα τάπερ.

Σύνθεση:

Παίρνουμε το πρώτο τάπερ ναι προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα κι από τις δύο σοκολάτες. Ανακινούμε απαλά το τάπερ να απλώσουν οι δύο σοκολάτες σε όλη την επιφάνεια του εσωτερικού του τάπερ και λίγο στα πλαϊνά του. Βάζουμε στην κατάψυξη για 5 λεπτά να στερεοποιηθούν οι σοκολάτες. Παίρνουμε το 1/3 της ποσότητας γέμισης και την απλώνουμε πάνω από την παγωμένη σοκολάτα. Καλύπτουμε το πάνω μέρος με ακόμη μια ποσότητα σοκολάτας να καλυφθεί καλά και βάζουμε το τάπερ στο ψυγείο έως ότου σταθεί η σοκολάτα. Ομοίως εργαζόμαστε και στα 2 υπόλοιπα τάπερ έτσι ώστε να προκύψουν τρεις μεγάλες πλάκες. Αφού παγώσουν τις ξεφορμάρουμε προσεκτικά (δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί αντικολλητικό χαρτί).

Διατηρούμε τις σοκολάτες είτε τυλιγμένες μέσα σε αλουμινόχαρτο είτε μέσα σε αεροστεγές φαγητοδοχείο.  Τις ζεστές ημέρες διατηρούμε εντός ψυγείου ενώ τις ψυχρές εκτός. 

Σπάμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε την απίστευτη γεύση τους και την τραγανή υφή τους !


Καλή σας επιτυχία ❤️ 

Φιλικά, 

Μαριφάνη 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις