ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ

 ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ


Γεια σας αγαπημένοι μου αναγνώστες! Καλό Αύγουστο εύχομαι, ο πιο καλοκαιρινός μήνας! Μακάρι να είναι δροσερός και ανανεωτικός για όλους μας!

Καλωσορίζουμε τον καινούριο μήνα με μια δροσιστική και χορταστική ριζοσαλάτα. Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο γεύμα για τις ημέρες (ή τα βράδια) που ζεσταινόμαστε και θέλουμε να χορτάσουμε χωρίς να βαρύνουμε! 

Απολαύστε τη!


Υλικά για μια μεγάλη ατομική σαλάτα:

  • 1 φακελάκι ρύζι barboiled σε μαγειρικό σακουλάκι 
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια 
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 
  • 1 κουταλιά κάπαρη ξυδάτη
  • 1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 1 κονσέρβα τόνος σε λάδι 
  • 1 κουταλιά χυμός λεμονιού 
  • λίγο ξύσμα λεμονιού 
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • μαγιονέζα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)


Διαδικασία:

  • Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Έπειτα το αδειάζουμε σε μπολ και το αφήνουμε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προσθέτουμε τριγύρω την ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το  ξύσμα. 
  • Στο κέντρο της σαλάτας βάζουμε τον τόνο και με λίγο από το λάδι του ραντίζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ραντίζουμε επίσης με το λεμόνι.
  • Τέλος σκορπάμε την κάπαρη, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο.
  • Πριν τη σερβίρουμε την ανακατεύουμε απαλά να σκορπιστούν τα υλικά. Προαιρετικά προσθέτουμε μια κοφτή κουταλιά μαγιονέζα.
  • Η σαλάτα αυτή διατηρείται στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες οπότε μπορούμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα για κατανάλωση και τη δεύτερη μέρα. 


Καλή σας όρεξη 🌹 

Φιλικά,

Μαριφάνη 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις