ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΧΑΛΒΑ
ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΧΑΛΒΑ
Μια συνταγή πρακτική για νόστιμα σοκολατάκια με χαλβά σιμιγδαλιού που περίσσεψε, για να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο!
Υλικά:
- 2 κούπες θρυμματισμένο χαλβά λαδιού
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κακάο
- 100γρ. λιωμένη κουβερτούρα σκούρα λιωμένη
Για την επικάλυψη:
- 200γρ. κουβερτούρα σκούρα ψιλοκομμένη
- 1 κουτ.γλ. ηλιέλαιο
Στην πράξη:
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το θρυμματισμένο χαλβά μαζί με το μέλι, το κακάο, τη λιωμένη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί η ζύμη για 30 λεπτά.
- Για την επικάλυψη λιώνουμε την κουβερτούλα μαζί με το ηλιέλαιο με τη μέθοδο μπεν-μαρί.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι παίρνουμε ποσότητες ίσες με ένα καρύδι. Πλάθουμε μπαλάκια και τα βουτάμε ένα-ένα μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα. Τοποθετούμε τα σοκολατάκια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
- Διατηρούμε τα σοκολατάκια εκτός ψυγείου σκεπασμένα καλά με διάφανη μεμβράνη.
Σημ. Εάν ο χαλβάς που έχει περισσέψει είναι πολύ στεγνός τότε προσθέτουμε λίγο ακόμη μέλι ή σιρόπι από γλυκό κουταλιού εσπεριδοειδών ώστε να αποκτήσουμε μια ζύμη που θα πλάθεται και δε θα θρυμματίζεται.
Καλή σας επιτυχία
Φιλικά,
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας