ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΝΤΙΠ
ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΝΤΙΠ
Πατάτες τηγανητές αρωματικές σαν τις γνωστές προτηγανισμένες του εμπορίου πολύ έχουμε αδυναμία για τα μπαχαρικά τους. Σήμερα όμως θα σας δείξω πως φτιάχνω τις δικές μου φρέσκες αρωματικές πατάτες που συνοδεύουν όλα τα κρεατικά ή τρώγονται ακόμη και μόνες τους με το ντιπ.
Υλικά για 2 άτομα:
- 2 μεγάλες πατάτες φρέσκιες για τηγάνι
- 1 κουτ.γλ. πάπρικα καπνιστή ή γλυκειά
- 1 κουτ.γλ. σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό θυμάρι ή ρίγανη
- 1 κουτ.γλ. αλάτι
- σπορέλαιο για το τηγάνι
Για το συνοδευτικό ντιπ:
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
- 1 κουτ.γλ. κρέμα βαλσάμικου
- 1/2 κουτ.γλ. φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
- λίγο αλάτι
Στην πράξη:
- Κόβουμε τις πατάτες λεπτές όσο το δυνατόν σε ίδιο μέγεθος. Τις ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ, πλυμένες κι εντελώς στεγνές.
- Προσθέτουμε τα καρυκεύματα και με τα χέρια ανακατεύουμε πολύ καλά να σκορπιστούν τα μπαχαρικά στις πατάτες.
- Βάζουμε αρκετό λάδι σε ένα αντικολλητικό ρηχό και άνετο τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε σε 2 δόσεις τις πατάτες. Στην αρχή δεν ανακατεύουμε καθόλου, μόλις όμως αρχίσουν οι πλευρές στις πατάτες να στεγνώνουν τις ανακατεύουμε απαλά με τρυπητή κουτάλα. Περιμένουμε τις πατάτες να ροδίσουν ομοιόμορφα και να γίνουν τραγανές.
- Μεταφέρετε τις πατάτες με την τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα στραγγίζοντάς τες μέσα στο τηγάνι χωρίς να τις περάσουμε από απορροφητικό χαρτί για να μη χάσουμε τα αρώματα τους.
- Για το συνοδευτικό ντιπ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά να γίνουν μια ωραία κρέμα και συνοδεύουμε με αυτό τις πατάτες.
Καλή σας όρεξη
Φιλικά,
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας