ΠΑΣΤΑ KISS

 ΠΑΣΤΑ KISS 


Είτε πιστεύετε είτε όχι στην παγκόσμια ημέρας για τη γιορτή της αγάπης, ΠΙΣΤΕΨΤΕ με τουλάχιστον το γλυκό που σας προτείνω για την ημέρα εκείνη είναι ένας μοναδικός...έρωτας! Πάστα / τούρτα με γεύση σοκολάτα "KISS" ό,τι πιο κοντινό στην κανονική αγαπημένη φραουλοσοκολάτα που όλοι αναγνωρίζουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ!  

Φτιάξτε και χαρίστε στο ταίρι σας αυτό το γλυκό ή απλώς ετοιμάστε κι απολαύστε το με τα αγαπημένα σας πρόσωπα σε γεννέθλια, κεράσματα κλπ.




Υλικά: 

Για τη βάση: 

  • 7 ατομικά σοκολατένια κέικ τύπου kinder delice/7 days κ.α. 
  • 30ml φρέσκο γάλα ανακατεμένο με 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ ή βότκα 

Για την κρέμα kiss :

  • 500γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα από το ψυγείο
  • 1 φακελάκι φρουί ζελέ με γεύση φράουλα 
  • 250gr. πηχτή μαρμελάδα φράουλα 
  • 1-2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Για τη γκανάζ: 

  • 200γρ. σοκολάτα γάλακτος (τύπου λάκτα) ή οποιαδήποτε άλλη σοκολάτα γάλακτος με όσο το δυνατόν λιγότερα στερεά κακάο
  • 100ml κρέμα γάλακτος ελαφριά ή φρέσκο γάλα 

Για τη διακόσμηση:

  • Σοκολάτες "kiss" κομμένες σε κομματάκια, ζαχαρωτά, βαφλάκια, μπισκότα με φράουλα κλπ.


Στην πράξη:

  • Ξεκινάμε με τη μους φράουλας: Ετοιμάζουμε το φρουί ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες. Μεταφέρουμε το μπολ με το ζελέ στο ψυγείο έως ότου κρυώσει καλά ΧΩΡΙΣ να πήξει ! Εν συνεχεία χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να ξεκινήσει να σχηματίζει κορυφές, προσθέτουμε τη μαρμελάδα, το κρύο ζελέ από το ψυγείο και τις σταγόνες χρώματος εάν το επιθυμούμε. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε μια ωραία απαλή κρέμα. Βάζουμε το μπολ με την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. 
  • Επιλέγουμε ένα τσέρκι διαστάσεων περίπου 18 Χ 28 εκ. ή ένα τετράγωνο περίπου 20Χ20 εκ και το στηρίζουμε πάνω από μια πιατέλα. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα ταψί με παρόμοιες διαστάσεις.
  • Παίρνουμε τα μικρά σοκολατένια κέικ και τα χωρίζουμε στη μέση σε δύο φέτες (στο σημείο δηλαδή που είναι η κρέμα τους). Έτσι θα προκύψουν 14 επιμέρους μακρόστενα κεκάκια. Κάνουμε μια στρώση μέσα στο τσέρκι σχηματίζοντας έτσι ένα αυτοσχέδιο παντεσπάνι και πατάμε ελαφρώς τα σημεία των ενώσεων ώστε να μην μείνουν κενά ενδιάμεσα. 
  • Εμποτίζουμε τα κεκάκια με λίγο από το μείγμα γάλακτος-ποτού και περιμένουμε να τραβήξουν το υγρό. Από πάνω απλώνουμε την κρέμα kiss, ισιώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε την πάστα στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες (ακόμη καλύτερα για μια ολόκληρη νύχτα).
  • Αφού η πάστα σταθεί φτιάχνουμε τη γκανάζ: Σπάμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια μέσα σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (ή το γάλα) σε ένα κατσαρόλι και λίγο πριν φουσκώσει κατεβάζουμε από τη φωτιά.  Ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα το ζεστό γάλα κι αφού μαλακώσει η σοκολάτα μετά από 1 λεπτό την ανακατεύουμε με μαρίζ να ενωθούν τα υλικά.  Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να πέσει η θερμοκρασία της γκανάζ και να γίνει χλιαρή.
  • Βγάζουμε την πάστα από το ψυγείο και περιχύνουμε την γκανάζ, κουνώντας απαλά την πιατέλα για να καλυφθεί η επιφάνεια ομοιόμορφα.
  • Στολίζουμε με τα βρώσιμα διακοσμητικά της αρεσκείας μας και βάζουμε το γλυκό πίσω στο ψυγείο για 1' ώρα. Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!


Σημ. Για μέγιστα αποτελέσματα στην εμφάνιση χρησιμοποιούμε τσέρκι σε σχήμα καρδιάς <3

Για περισσότερες συνταγές για τον Άγιο Βαλεντίνο πατήστε  Εδώ.



Σας εύχομαι καλή επιτυχία και να λαμβάνεται 

πάντα 

πίσω όση αγάπη

 προσφέρετε!!!


Φιλικά, 

Μαριφάνη




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις