ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ


Η πολύ αγαπημένη μας συνταγή για τυρόπιτα, τώρα ακόμη πιο εύκολη και γρήγορη!

Δείτε παρακάτω πως θα πετύχετε λαχταριστή τυροπιτούλα μέσα σε ελάχιστο χρόνο κι απολαύστε τη ζεστή-ζεστή !




Υλικά για 1 μικρή τυρόπιτα σε τηγάνι 25 εκ.
  • 3 φύλλα κρούστας 
  • 1 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας (π.χ. λευκό τυρί, ανθότυρο, mix κίτρινων τυριών)
  • λίγο πιπέρι ή μοσχοκάρυδο 
  • σπορέλαιο ή λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο για το άλλειμα των φύλλων 

Στην πράξη: 
  • Κόβουμε τα φύλλα στη μέση έτσι ώστε να προκύψουν 6 επιμέρους κομμάτια.
  • Λαδώνουμε με πινέλο το τηγάνι μας στη βάση αλλά και στα πλαϊνά.
  • Στρώνουμε τα μισά φύλλα σταυρωτά μέσα στο τηγάνι αλείφοντας ενδιάμεσα με λίγο λάδι. 
  • Σκορπάμε τη γέμιση των τυριών και τα μπαχαρικά  κι έπειτα διπλώνουμε προς τα μέσα  τα φύλλα που προεξέχουν έτσι ώστε να καλύπτεται ή γέμιση. Σκεπάζουμε  τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας κάθε φορά ενδιάμεσα και τέλος τακτοποιούμε με ένα μαχαίρι-λάμα ή σπάτουλα τα φύλλα που περισσεύουν στα πλαϊνά σπρώχνοντάς τα γύρω-γύρω προς τα κάτω σχηματίζοντας έτσι ομοιόμορφο στρογγυλό σχήμα.
  • Βάζουμε το τηγάνι με την τυρόπιτα σε μεσαία θερμοκρασία πάνω στο μάτι και ψήνουμε για περίπου 5-6 λεπτά. Ανασηκώνουμε προσεχτικά την πίτα με μια σπάτουλα για να ελέγξουμε το χρώμα, εάν είναι ροδαλό αναποδογυρίζουμε την τυρόπιτα όπως κάνουμε την ομελέτα και την ψήνουμε για ακόμη 5-6 λεπτά κι από την άλλη πλευρά ως ότου ροδίσει.
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα και την κόβουμε σε μικρά τριγωνάκια. 
  • Σερβίρουμε ζεστή! 

Η συνταγή που μόλις διαβάσατε βασίζεται  εδώ .

Καλή σας όρεξη   :*
Φιλικά,
Μαριφάνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις