ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
Η πολύ αγαπημένη μας συνταγή για τυρόπιτα, τώρα ακόμη πιο εύκολη και γρήγορη!
Δείτε παρακάτω πως θα πετύχετε λαχταριστή τυροπιτούλα μέσα σε ελάχιστο χρόνο κι απολαύστε τη ζεστή-ζεστή !
Υλικά για 1 μικρή τυρόπιτα σε τηγάνι 25 εκ.
- 3 φύλλα κρούστας
- 1 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας (π.χ. λευκό τυρί, ανθότυρο, mix κίτρινων τυριών)
- λίγο πιπέρι ή μοσχοκάρυδο
- σπορέλαιο ή λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο για το άλλειμα των φύλλων
Στην πράξη:
- Κόβουμε τα φύλλα στη μέση έτσι ώστε να προκύψουν 6 επιμέρους κομμάτια.
- Λαδώνουμε με πινέλο το τηγάνι μας στη βάση αλλά και στα πλαϊνά.
- Στρώνουμε τα μισά φύλλα σταυρωτά μέσα στο τηγάνι αλείφοντας ενδιάμεσα με λίγο λάδι.
- Σκορπάμε τη γέμιση των τυριών και τα μπαχαρικά κι έπειτα διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν έτσι ώστε να καλύπτεται ή γέμιση. Σκεπάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας κάθε φορά ενδιάμεσα και τέλος τακτοποιούμε με ένα μαχαίρι-λάμα ή σπάτουλα τα φύλλα που περισσεύουν στα πλαϊνά σπρώχνοντάς τα γύρω-γύρω προς τα κάτω σχηματίζοντας έτσι ομοιόμορφο στρογγυλό σχήμα.
- Βάζουμε το τηγάνι με την τυρόπιτα σε μεσαία θερμοκρασία πάνω στο μάτι και ψήνουμε για περίπου 5-6 λεπτά. Ανασηκώνουμε προσεχτικά την πίτα με μια σπάτουλα για να ελέγξουμε το χρώμα, εάν είναι ροδαλό αναποδογυρίζουμε την τυρόπιτα όπως κάνουμε την ομελέτα και την ψήνουμε για ακόμη 5-6 λεπτά κι από την άλλη πλευρά ως ότου ροδίσει.
- Μεταφέρουμε σε πιατέλα και την κόβουμε σε μικρά τριγωνάκια.
- Σερβίρουμε ζεστή!
Η συνταγή που μόλις διαβάσατε βασίζεται εδώ .
Καλή σας όρεξη :*
Φιλικά,
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας