ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ 

Το πρώτο σπιτικό παγωτό για τη νέα σεζόν!

Εύκολο και γρήγορο, με λίγα υλικά και μάλιστα χωρίς ζάχαρη/ζαχαρούχο γάλα. 

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και δεν θα χρειαστείτε παγωτομηχανή!






Τα υλικά: 

  • 500γρ κρέμα γάλακτος με 35% ( ΟΧΙ ΦΥΤΙΚΗ ) κρύα από το ψυγείο 
  • 400γρ  γάλα εβαπορέ πλήρες 7,5% λιπαρά  ΑΔΙΑΛΥΤΟ 
  • 100γρ κρυσταλλικό γλυκαντικό με στέβια σε αναλογία 1:2 με την κοινή ζάχαρη 
  • 2 κάψουλες εσάνς βανίλιας ή 1 κουταλάκι υγρή εσάνς βανίλια για ζαχαροπλαστική 

Διαδικασία: 
  • Για αρχή βάζουμε τον κάδο του μίξερ ή μεγάλο μπολ στην κατάψυξη για 1' ώρα, εάν μάλιστα είναι από υλικό inox ακόμη καλύτερα. Σε ένα μικρότερο μπολ ή σκεύος που να μπαίνει στην κατάψυξη αδειάζουμε το εβαπορέ γάλα, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε κι αυτό στην κατάψυξη για 1' ώρα. 
  • Αφού περάσει η ώρα βάζουμε στο άδειο παγωμένο μπολ την κρέμα γάλακτος μαζί με το γλυκαντικό και τις βανίλιες. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αρχίσει να μοιάζει με γιαούρτι σχηματίζοντας κυματισμούς. Σ'αυτό το σημείο προσθέτουμε το επαβορέ από την κατάψυξη και συνεχίζουμε το χτύπημα ως ότου αποκτήσουμε ένα απαλό μείγμα που θα σχηματίζει κορυφές. Το παγωτό μας είναι κιόλας έτοιμο! 
  • Μεταφέρουμε το παγωτό μέσα σε άνετο τάπερ ή μεταλλικό σκεύος και καλύπτουμε το μείγμα με ένα κομμάτι μεμβράνης να εφάπτεται πάνω στο παγωτό. Κλείνουμε με το καπάκι και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για 1μισι ώρα. Έπειτα με ένα πιρούνι το ανακατεύουμε κι αφού βάλουμε ξανά μια μεμβράνη να κολλήσει πάνω του συνεχίζουμε το πάγωμα για 6 ώρες τουλάχιστον ή όλη τη νύχτα! 
  • Σερβίρουμε σε μπάλες και γαρνίρουμε με τα υλικά της επιλογής μας! 


Tip! Μπορούμε να βάλουμε στο μείγμα ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς όπως πχ. αμύγδαλο, ψιλοκομμένα φρούτα ή κομματάκια σοκολάτας (μέ ή χωρίς ζάχαρη). 

Πρόταση σερβίρισματος: Σε φρέσκα μισά βερίκοκα ή κομπόστα γεμίστε από μια μπαλίτσα παγωτό και γαρνίρετε με σιρόπι σοκολάτας (για σπιτικό σιρόπι σοκολάτας χωρίς ζάχαρη πατήστε εδώ  και για σπιτικό κλασικό σιρόπι σοκολάτας πατήστε εδώ   )Τέλειο απλά!


Το παγωτό αυτό θα γίνει το αγαπημένο σας! 


Καλή σας επιτυχία!

Φιλικά,

Μαριφάνη 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις