ΤΟΥΡΤΑ MARS ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΟΥΡΤΑ MARS ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 

Αγαπημένοι φίλοι του blog, αυτή είναι η τελευταία συνταγή για φέτος και σας την κρατούσα για να κλείσει γλυκά και όμορφα ο χρόνος αυτός. Σε λίγες μέρες υποδεχόμαστε το νέο έτος κι αυτή είναι η ευκαιρία να στείλω τις ευχές μου σε όλους εσάς που με στηρίξατε για 11η χρονιά μελετώντας και μαγειρεύοντας τις συνταγές μου.

Εύχομαι να έχετε όλοι Υγεία και πολλή Αγάπη στα σπιτικά σας τα οποία είναι και τα βασικά συστατικά για να πετύχετε ό.τι σχέδια και προσδοκίες "μαγειρεύετε" στο μυαλό σας!

Η παρακάτω είναι αφιερωμένη σε όλους σας!

Φανταστική τούρτα για τους λάτρεις της σοκολάτας και της καραμέλας...Καταπληκτικό επιδόρπιο για το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς και κάθε άλλη περίσταση.

Η συνταγή βασίζεται στην πρωτότυπη που έχω δείξει για πάστα Mars κλικ εδώ κάνοντας ορισμένες τροποποιήσεις.


Υλικά για τετράγωνο τσέρκι ή ταψί περίπου 25 Χ 25εκ. :

Για τη μους καραμέλα:

  • 1 φάκελος ανθός αραβοσίτου στιγμής με γεύση καραμέλα 
  • 300ml γάλα φρέσκο 
  • 1 τενεκάκι καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 100γρ. σιρόπι καραμέλας για παγωτό 
  • 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί κρύα από το ψυγείο

Για τη βάση:

  • 1 δόση παντεσπάνι συνταγή εδώ ή 1 κέικ φόρμας σοκολάτα κομμένο σε φέτες (εμπορίου) ή έτοιμο παντεσπάνι εμπορίου 

Για το σιρόπι: 

  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερού 
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού νες καφέ (προαιρετικά)

Για τη γκανάς: 

  •  250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος 
  • 130ml γάλα φρέσκο 

Για τη διακόσμηση:

  • σοκολατάκια Mars 
  • σταγόνες λευκής σοκολάτας 



Στην πράξη:

  • Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το παντεσπάνι σύμφωνα με τις οδηγίες ( κλικ  εδώ ) σε τετράγωνο ή στρογγυλό ταψί μεσαίας διάστασης. Αφού ψηθεί το αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά. Έπειτα το κόβουμε σε 2 επιμέρους τμήματα. Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 2 λεπτά, εάν θέλουμε διαλύουμε στο ζεστό σιρόπι το νες καφέ. Προσαρμόζουμε τη μία βάση παντεσπάνι πίσω στο τσέρκι και  βρέχουμε με το σιρόπι. Για λόγους συντομίας μπορεί να χρησιμοποιεί έτοιμο κέικ εμπορίου με γεύση σοκολάτα ή παντεσπάνι έτοιμο.
  • Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί με το μίξερ σε ένα μπολ για 5 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει αφράτη υφή και όγκο. Σε χωριστό μπολ βάζουμε το άνθος αραβοσίτου καραμέλα με το γάλα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε το μισό τενεκάκι καραμελωμένου ζαχαρούχο και το σιρόπι καραμέλας ως ότου γίνουν μια ομοιογενής κρέμα. 
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι το οποίο ραντίζουμε ελαφρά με το σιρόπι. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 20 λεπτά να σταθεί. Έπειτα βγάζουμε και απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι το υπόλοιπο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα προσεκτικά.
  • Για την επικάλυψη ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε μέσα σε μπολ. Σε μικρό κατσαρόλι βάζουμε το γάλα να πάρει μια βράση και το ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα. Περιμένουμε 2-3 λεπτά κι ανακατεύουμε συνεχώς έτσι ώστε να πετύχουμε μια ωραία σοκολατένια γκανάς. Επικαλύπτουμε την τούρτα με τη γκανάζ και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες ή μια ολόκληρη νύχτα.
  • Ξεφορμάρουμε την τούρτα και με σπάτουλα στρώνουμε περιμετρικά τα πλαϊνά. Με τα χέρια μας στερεώνουμε τριγύρω τις σταγόνες λευκής σοκολάτας. Εάν θέλουμε-κι έχουμε εκ των προτέρων προνοήσει- φτιάχνουμε στην επιφάνεια της τούρτας γραμμές από καραμελωμένο ζαχαρούχο.
  • Στολίζουμε με κομματάκια από σοκολατάκια Mars και κρατάμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.



Καλή σας επιτυχία

Με το καλό το νέο έτος 2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣ (απίστευτο μου φαίνεται το νούμερο 😂 )

Φιλικά,

Μαριφάνη 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις