ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ

ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ 

Τραγανές, καραμελένιες, νηστίσιμες retro style φλωρεντίνες εξαιρετικά νόστιμες και πολύ όμορφες για κέρασμα και δώρισμα. 
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη ενώ η επιλογή φουντουκιού με καρύδι σαν βασικούς πρωταγωνιστές πραγματικά εξασφαλίζουν έναν πολύ ταιριαστό γευστικό συνδυασμό!
Καλύτερες κι από ζαχαροπλαστείου παρακαλώ! 



Υλικά: 
  • 100γρ. μαργαρίνη 
  • 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φουντούκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι 
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι 
  • 1 βανιλέτα 
  • 1 τσιμπιά αλάτι 
  • 125 γρ. κουβερτούρα κλασική ψιλοκομμένη 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο 






Στην πράξη:
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την μαργαρίνη με τη ζάχαρη να λιώσουν σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να κάψει το μείγμα. Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα και το αλάτι.
  • Αδειάζουμε στο μείγμα τους ξηρούς καρπούς κι ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα άνετο ταψί και στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε λεπτό πάχος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει το μείγμα καραμελάτο βαθύ χρώμα (προσοχή να μη παραψηθεί γιατί θα πικρίζει στη γεύση).
  • Βγάζουμε από το φούρνο και προσεχτικά πιάνουμε από τις άκρες το χαρτί που περισσεύει. Τοποθετούμε πάνω σε σχάρα και περιμένουμε 5 λεπτά. Εφαρμόζουμε στην επιφάνεια του ψημένου μείγματος ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Με πλάστη περνάμε από πάνω το μείγμα μερικές φορές έτσι ώστε να ισιώσει και να γίνει λεία η επιφάνεια. Ξεκολλάμε το πάνω χαρτί κι αφήνουμε το μείγμα να γίνει χλιαρό.
  • Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι λάμα ή το εργαλείο που κόβουμε πίτσα, κόβουμε σε τρίγωνα ή τετράγωνα κομμάτια. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά οι φλωρεντίνες πάνω στο χαρτί τους. 
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί κι έπειτα προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
  • Παίρνουνε μία-μία φλωρεντίνα και βουτάμε τη μία πλευρά στη σοκολάτα. Επανατοποθετούμε πίσω στο αντικολλητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα.
  • Διατηρούμε τις φλωρεντίνες σε αεροστεγές σκεύος σε θερμοκρασία περιβάλλοντος τους κρύους μήνες ή στο ψυγείο τους θερμούς (σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιηθεί σοκολάτα τότε οι φλωρεντίνες μας μπορούν να διατηρηθούν εκτός ψυγείου κάθε εποχή του χρόνου καλά φυλαγμένες). 


Σημ. Εκτός από φουντούκια και καρύδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμύγδαλα φιλέ. 

Καλή σας επιτυχία 
Φιλικά,
Μαριφάνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις