ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Γλυκό κέρασμα μόνο με 3 υλικά, πλούσιο άρωμα και υπέροχη εμφάνιση! 



Υλικά:

  • 450γρ μαλακά μπισκότα με γέμιση μαρμελάδα πορτοκάλι κι επικάλυψη σοκολάτας τύπου " soft cakes orange cookies" 
  • 1 φλιτζάνι τσ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη στο μπλέντερ (όχι εντελώς σκόνη)
  • 400γρ. λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη 
  • 1 σφηνάκι λικέρ εσπεριδοειδών ή κονιάκ 
  • προαιρετικά σοκολάτα σκούρη ή άλλο υλικό για τη διακόσμηση 


Στην πράξη:

  • Σπάμε σε επιμέρους κομμάτια τα μπισκότα και τα αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια ζύμη που θα κολλάει πάνω στα μαχαιράκι του μπλέντερ (αυτό γίνεται λόγω της μαρμελάδας). Μεταφέρουμε σε μπολ.
  • Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη καρυδόψιχα και το λικέρ. Ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά.
  • Σε ρηχό ταψάκι περίπου 20 επί 20 απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε τη ζύμη. Πιέζουμε ελαφρά τη ζύμη, καλύπτουμε με άλλο ένα κομμάτι χαρτί και με τα χέρια από πάνω "στρώνουμε" το υλικό να αποκτήσει ίσο πάχος σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Βάζουμε στην κατάψυξη για 40 λεπτά ή για τουλάχιστον  1 ώρα στο ψυγείο.
  • Αφού η ζύμη σταθεί ξεκολλάμε το πάνω χαρτί και κόβουμε σε διάφορα σχήματα πχ στρογγυλό με τη βοήθεια ποτηριού, είτε καρδιά με ένα κουπόνι πατ ανάλογου σχήματος. Εναλλακτικά κάνουμε τη ζύμη ένα μπαστούνι και την τυλίγουμε όπως ο κορμός, έπειτα την κόβουμε σε σχήμα ελλειπτικό όπως τις κλασικές καριόκες. Βάζουμε ξανά για λίγο στο ψυγείο ή την κατάψυξη.
  • Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρι και τη διατηρούμε ρευστή. Παίρνουμε λίγες-λίγες τις καριόκες από την κατάψυξη,  τις βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα και τις αφήνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν. Εάν θέλουμε τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτα για να τις προσφέρουμε ως δώρο. Τους χειμερινούς μήνες διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου ενώ τους θερμούς μήνες εντός ψυγείου για πολύ καιρό.


Καλή σας επιτυχία 

Φιλικά, Μαριφάνη 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις