ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΣΕ ΜΠΟΛ

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΠΑΣΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΣΕ ΜΠΟΛ


Ένα γλυκό πανεύκολο σας έχω για σήμερα, λαχταριστή πάστα σοκολατίνα σε μπολ που γίνεται στη στιγμή και γλυκαίνει τη διάθεση!



Υλικά για 5 ατομικά μπολ: 

  • 250γρ κέικ βανίλιας ή σοκολάτας εμπορίου (ή σπιτικό που έχει περισσέψει)
  • 1/3 φλιτζ.τσ. νερό 
  • 1/3 φλιτζ.τσ. ζάχαρη 
  • 1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ 
  • 400γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 
  • 150γρ. πραλίνα σοκολάτας κλασική
  • 2 κουτ.γλ. κακάο άγλυκο (προαιρετικά)

Για την γκανάζ:

  • 150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 10πml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μέλι 
  • σοκολατάκια για τη διακόσμηση ή ξηροί καρποί, κερασάκια κλπ



Στην πράξη: 
  • Θρυμματίζουμε το κέικ με τα χέρια μας και το ισομοιράζουμε τη μισή ποσότητα  στα μπολ πιέζοντας ώστε να σχηματιστεί η βάση. 
  • Βράζουμε σε μπρίκι τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά, αποσύρουμε και προσθέτουμε το λικέρ. 
  • Εμποτίζουμε τις βάσεις από κέικ με το ζεστό  σιρόπι κι αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να σχηματίζει κορυφές. Προσθέτουμε την πραλίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια απαλή σοκολατένια μους. Εάν θέλουμε πιο βαθύ άρωμα σοκολάτας μαζί με την πραλίνα βάζουμε και το κακάο (εξισορροπεί και την γενικότερη γλυκύτητα για να μη λιγώνει). Μοιράζουμε τη μισή ποσότητα της μους πάνω από τη βάση. Απο πάνω κάνουμε μια δεύτερη στρώση από θρυμματισμένπ κέικ, βρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι κι έπειτα στρώνουμε και την υπόλοιπη μους κάνοντας έτσι 2 επίπεδα από κέικ και 2 επίπεδα από μους. Βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες. 
  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη μεταφέρουμε σε μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω πάνω τη σοκολάτα. Αφήνουμε 3 λεπτά και μετά ανακατεύουμε καλά. Προς το τέλος προσθέτουμε το μέλι. 
  • Με κουτάλι ρίχνουμε σε κάθε ένα μπολ ίσες ποσότητες από την γκανάζ φτιάχνοντας έτσι την επικάλυψη. Ξανά βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να τα σερβίρουμε έτσι ώστε να σταθεί η γκαναζ. 
  • Διακοσμούμε με σοκολατάκια ή άλλο υλικό της επιλογής μας πχ. ξηρούς καρπούς, κερασάκια, νιφάδες σοκολάτας κλπ.



Καλή σας επιτυχία 

Φιλικά, 

Μαριφάνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις