ΕΥΚΟΛΗ ΔΙΧΡΩΜΗ ΤΟΥΡΤΑ

ΕΥΚΟΛΗ ΔΙΧΡΩΜΗ ΤΟΥΡΤΑ


Γλυκό ελαφρύ και χαρωπό αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς! 
Εύχομαι σε μαθητές και γονείς μια πολύ όμορφη και προσοδοφόρα χρονιά γεμάτη από γνώση, πρόοδο και εξέλιξή!



Υλικά:
  • 1 κέικ εμπορίου 400γρ. με γεύση βανίλια ή σοκολάτα (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σπιτικό)
  • 2 τενεκάκια φυτική σαντιγί Morfat ή άλλης μάρκας κρύες από το ψυγείο 
  • 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα + το γάλα όσο ζητάει ο φάκελος στις οδηγίες 
  • 1 κοφτή κουταλιά κακάο ή ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη
  • 180ml φρέσκο γάλα 
  • 3 κουταλιές κοφτές άχνη ζάχαρη 
  • 2 κάψουλες άρωμα βανίλιας 
  • 7 κερασάκια από γλυκό κουταλιού 
Για το σιρόπι: 
  • 1 φλιτζάνι νερό 
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη 
  • 1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ (προαιρετικά,  εφόσον προορίζεται για παιδιά μπορεί να παραληφθεί)
Για τη διακόσμηση: 
Κερασάκια από γλυκό κουταλιού ή μαρασκίνο 




Στην πράξη:
  • Βράζουμε για 3 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό κι έπειτα προσθέτουμε το λικέρ ή το κονιάκ. 
  • Κόβουμε το κέικ σε λεπτές μσκροστενες φέτες και τις προσαρμόζουμε σε πυρέξ ή τσέρκι τετράγωνο διαστάσεων περίπου 27 × 27 (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στρογγυλό περίπου 28 εκ. διαμέτρου). Κάνουμε μια στρώση από το κέικ πατώντας ελαφρώς με τα χέρια να λεπτύνει. Βάζουμε μικρότερα κομματάκια από κέικ όπου έχουν μείνει κενά. Βρέχουμε τη βάση με σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε στο μίξερ  το ένα τενεκάκι σαντιγί να φουσκώσει και να αποκτήσει όγκο. Προσθέτουμε το γάλα, την άχνη και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα να ομογενοποιομηθούν. 
  • Σε χωριστό μπολ χτυπάμε το δεύτερο τενεκάκι σαντιγί να φουσκώσει. Ετοιμάζουμε το άνθος αραβοσίτου χτυπώντας τη σκόνη με το γάλα κι ενώνουμε την κρέμα μέσα στη χτυπημένο σαντιγί. Προσθέτουμε στο τέλος και το κακάο να ενωθούν και να γίνουν μια ωραία σοκολατένια κρέμα. 
  • Στρώνουμε πάνω από τη βάση τη μισή ποσότητα από την κρέμα σοκολάτα που φτιάξαμε και σκορπάμε τα μισά κομματάκια κερασιού. Προσεχτικά πανω από τη σοκολατένια κρέμα απλώνουμε τη μισή ποσότητα από την λευκή κρέμα και σκορπάμε τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα κερασάκια.Από πάνω κάνουμε μια δεύτερη στρώση από κέικ το οποίο βρέχουμε με σιρόπι. 
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεί για 4 ώρες και έπειτα το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.
  • Βάζουμε σε 2 κορνέ τη λευκή κρέμα και τη σοκολατένια που φυλάξαμε. Κάνουμε ρίγες διαγώνια εναλλάξ λευκές και σοκολατένιες στην επιφάνεια και με ό.τι περίσσεψε κάνουμε και τα πλαϊνά. Στολίζουμε με τα κερασάκια και διατηρούμε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να την σερβίρουμε.



Καλή σας επιτυχία!
Φιλικά,
Μαριφάνη 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις