ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΠΑΝΑΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΠΑΝΑΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ  ΜΕ ΠΤΙ ΜΠΕΡ 


Δροσερό  γλυκάκι με πτι-μπερ,κρέμα μπανάνας και γκανάς σοκολάτας. 

Μια εύκολη συνταγή για το καλοκαίρι με πολύ οικονομικά υλικά 


Υλικά για ένα μικρο πυρεξάκι 27 × 18:

Για την κρέμα μπανάνας:

  • 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου με γεύση μπανάνα (για βράσιμο)
  • γάλα φρέσκο όσο ζητάει το άνθος αραβοσίτου 
  • 5 κουτ.σ. ζάχαρη
  • 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας  

Για τη βάση:

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ 

Για τη γκανάς:

  • 125γρ. κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 80 ml γάλα φρέσκο 
  • 1 κουτ.γλ. μέλι
  • επιπλέον γάλα για το βούτηγμα των μπισκότων



Στην πράξη:

  • Βουτάμε τα μπισκότα στο γάλα στιγμιαία και κάνουμε μια στρώση μέσα στο ταψάκι μας.
  • Ετοιμάζουμε  την κρέμα μπανάνας ακολουθώντας τις οδηγίες του φακέλου προσθέτοντας και τη βανίλια, εναλλακτικά σε κατσαρόλα εκτός φωτιάς ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει  χωρίς να σταματήσουμε το ανακατάτεμα.
  • Βάζουμε πάνω από τα μπισκότα τη μισή ποσότητα κρέμας, κάνουμε μια δεύτερη στρώση από μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα κι έπειτα απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε το ταψάκι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Για τη γκανάς ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα μέσα σε μπολ. Περιμένουμε 3-4 λεπτά κι ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν και να γίνει η σοκολατένια γκανάς. Προς το τέλος προσθέτουμε το μέλι να ενωθεί.
  • Απλώνουμε την γκανάς πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σταθεί.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!


Καλή σας επιτυχία!

Φιλικά,

Μαριφάνη




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις