ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ


Υπέροχη συνταγή για παγωτό σοκολάτα σκέτο βελούδο και μάλιστα....χωρίς καθόλου ζάχαρη συμβατική!!!!! 

Τι άλλο δεν περιέχει;;; Μα φυσικά τα ενδιάμεσα χτυπήματα διότι το παγωτό αυτό δεν πιάνει κρυστάλλους ενώ μάλιστα είναι τόσο μαλακό που δεν απαιτεί ξεπάγωμα για να το σερβίρετε!

Δοκιμάστε το και θα τα χάσετε με το αποτέλεσμα!!!!








Υλικά:

  • 400ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα από το ψυγείο (ΑΥΣΤΗΡΑ ζωική και ΟΧΙ φυτική)
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ light ή πλήρες κρύο από το ψυγείο 
  • 30γρ. μέλι 
  • 50γρ. κακάο σε σκόνη 
  • 130γρ. κρυσταλλικό γλυκαντικό (αναλογία 1:2 με την κοινή ζάχαρη) ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για ψήσιμο και ζαχαροπλαστική )
  • 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας 



Η κρέμα σοκολάτας όταν πήξει στο ψυγείο


Στην πράξη:

  • Ανακατεύουμε εκτός φωτιάς σε ένα κατσαρολάκι το γάλα εβαπορέ μαζί με το κακάο, τη βανίλια και το γλυκαντικό να λιώσει το ένα υλικό μέσα στο άλλο. Ανεβάζουμε στη φωτιά και σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε να βράσει το μείγμα ανακατεύοντας με σύρμα συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα και να πέσει ο όγκος του περίπου στο μισό (ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος θα πάρει έως και 12 λεπτά). Δεν σταματάμε καθόλου το τάραγμα για να μη φουσκώσει το μείγμα και για να μην "πιάσει" στην κατσαρόλα. Όταν αποκτήσουμε ένα πυκνό σοκολατένιο μείγμα που θα μοιάζει με γκανάζ αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι να λιώσει μέσα στη ζέστη σοκολάτα. Αφήνουμε το μείγμα να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου,κολλώντας στην επιφάνεια του μείγματος ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί για να μην κάνει κρούστα. Αφου η σοκολατένια κρέμα έλθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος τη μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να πήξει (το μείγμα μπορεί να μείνει στο ψυγείο ολόκληρη τη νύχτα και να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα το παγωτό μας).
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να αρχίσει να σχηματίζει κυματισμούς (ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ ΟΠΩΣ Η ΣΑΝΤΙΓΙ). Τότε αδειάζουμε την κρύα σοκολατένια κρέμα που έχουμε προπαρασκευάσει και ενώνουμε τα 2 υλικά χτυπώντας ίσα-ίσα 3 λεπτά).
  • Διαλέγουμε ένα δοχείο που κλείνει καλά και αδειάζουμε το μείγμα (θα έχει μέτρια πυκνότητα και θα θυμίζει κρέμα). Κλείνουμε με το καπάκι και βάζουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες.
  • Σερβίρουμε το παγωτό κατευθείαν από την κατάψυξη χωρίς να χρειαστεί να περιμένουμε να μαλακώσει καθώς είναι βελούδο και μαλακό από μόνο του!!!!


Σημ. Χρησιμοποίησα το γλυκαντικό Deligios " Ελληνικά γλυκά" το όποιο περιέχει stevia-ερυθρυτόλη-φρουκτόζη. Η αναφορά του προϊόντος δεν αποτελεί διαφήμιση!


Καλή σας επιτυχία κι εύχομαι να καταευχαριστηθείτε αυτό το παγωτό!


Φιλικά,

Μαριφάνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις