ΜΙΛΦΕΪΓ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

 ΜΙΛΦΕΪΓ ΚΑΡΑΜΕΛΑ 


Μάης μπαίνει Μάης βγαίνει κι όλο λέω να συμμαζευτώ για λίγο με τα γλυκά μα τί να κάνω που τους έχω αδυναμία και δεν μπορώ να τους αντισταθώ;  Τώρα μάλιστα που βρίκα τρόπο να ταιριάξω το μιλφέιγ με την καραμέλα; Καταστράφηκα! 

Για να καλοπιάσω ακόμη έναν Μάη -και να κλείσω νόστιμα ακόμη έναν Απριλη- θα μοιραστώ μαζί σας αυτή τη συνταγή , να γίνουμε συνένοχοι και να μου φερθεί ευγενικά στην προσπάθεια που θα κάνω να βάλλω στον εαυτό μου ένα "μετρό"...αν και δεν υπόσχομαι τίποτα!!!!


Καλή πρωτομαγιά🌺


Υλικά για ταψί 30Χ25 : 

Για την κρέμα:

  • 1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ
  • φρέσκο γάλα (όσο αναγράφεται στη συσκευασία της κρέμας)
  • 400γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 
  • 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας 
  • 2 κουταλιές σούπας σιρόπι καραμέλας για παγωτό 

Για τη στρώση με φύλλα:

2 πακέτα έτοιμα σφολιατίνια

Για την επικάλυψη καραμέλας:

1 δόση γλάσο καραμέλας (οδηγίες ΕΔΩ )


Στην πράξη: 

  • Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής μιλφέιγ με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου. Σε χωριστό μπολ χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος μαζί με τη βανίλια μέχρι να γίνουν σαντιγί. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε το σιρόπι καραμέλας. Χτυπάμε στο χαμηλή ταχύτητα ή ανακατεύουμε με μαρίζ ως ότου ομογενοποιηθούν. 
  • Παίρνουμε τα σφολιατίνια και κάνουμε μια στρώση στο ταψί. Απλώνουμε τη μισή δόση κρέμας. Πάνω από την κρέμα κάνουμε μια δεύτερη στρώση από σφολιατίνια. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα όσο γίνεται ομοιόμορφα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες να σταθεί.
  • Ετοιμάζουμε το γλάσο καραμέλας (βλέπε εδώ) κι αφού έλθει στην κατάλληλη θερμοκρασία όπως περιγράφεται στις οδηγίες στο link , επικαλύπτουμε προσεκτικά το γλυκό μας. 
  • Θρυμματίζουμε μερικά σφολιατίνια και γαρνίρουμε το γλυκό. Εάν θέλουμε στολίζουμε με φρέσκιες φράουλες που ταιριάζει πολύ σε γεύση.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες πριν το κόψουμε.


Καλή σας απόλαυση!

Φιλικά,

Μαριφάνη 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις