ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΚΡΑΚΕΡ |

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΚΡΑΚΕΡ


Η νηστεία έχει...τα ωραία της, επί παραδείγματι το μιλφέιγ που θα σας δείξω σήμερα και που θυμίζει  τα μαμαδίστικα γλυκά με κράκερ! 

Αέρινο, αρωματικό, πεντανόστιμο μπορεί να αποτελέσει ένα περιποιημένο δροσιστικό γλυκάκι μετά από φαγητά με βάσει τα θαλασσινά ή κάθε λογής αρμυρά-πικάντικα γεύματα.



Υλικά για ταψακι  23 Χ 12.5 εκ.

Για την κρέμα

  • *250ml φυτική κρέμα ψυγείου για σαντιγί (με μηδενική περιεκτικότητα σε ζωικά συστατικά, κατάλληλη για vegan και νηστεία )
  • 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου με γεύση λεμόνι (όχι στιγμής)
  • 500ml φυτικό ρόφημα με γεύση βανίλια (αμυγδάλου ή όποιο άλλο της αρεσκείας μας)
  • 150gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 15γρ. μαργαρίνη φυτική (κατάλληλη για vegan )
  • 1 φακελάκι βανιλέτα με ζάχαρη και λεμόνι
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • φλούδα από 1 ακέρωτο λεμόνι

Για τη βάση

  • 2 πακέτα κριμ κράκερ κλασικά (νηστίσιμα)
  • σιρόπι από κομπόστα ή φυτικό ρόφημα για το βούτηγμα των κράκερ

Για τη γαρνιτούρα

  • *250ml φυτική κρέμα ψυγείου για σαντιγί (με μηδενική περιεκτικότητα σε ζωικά συστατικά, κατάλληλη για vegan και νηστεία )
  • 1 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1/2 κάψουλα βανίλια
  • κριμ κράκερ θρυμματισμένα για τη διακόσμηση (νηστίσιμα)
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)


* ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΦΥΤΙΚΕΣ ΣΑΝΤΙΓΙ ΤΗΣ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ! ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΙΚΕΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ.




Στην πράξη:

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το φυτικό ρόφημα, τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου, τα αρωματικά και τη φλούδα. Τα ανακατεύουμε καλά εκτός φωτιάς κι έπειτα ανεβάζουμε το σκεύος σε μεσαία θερμοκρασία χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα έως ότου κάνει φουσκάλες και πήξει. Τέλος αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού και προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς.  Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί. Αφού η κρέμα της κατσαρόλας κρυώσει την αφρατεύουμε ελαφρώς με σύρμα. Τη μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ με τη σαντιγί και τα χτυπάμε όλα μαζί να ενωθούν. Βάζουμε 15 λεπτά στο ψυγείο.
  • Βουτάμε τα κράκερ μέσα στο σιρόπι κομπόστας ή το φυτικό γάλα και τα προσαρμόζουμε μέσα στο σκεύος. Απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα που ετοιμάσαμε κι επαναλαμβάνουμε με μια δεύτερη στρώση ραντισμένων κράκερ και την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο ξεσκέπαστο για 2 ώρες να σταθεί.
  • Για τη γαρνιτούρα, χτυπάμε τη φυτική κρέμα μαζί με την άχνη και τη βανίλια να γίνουν απαλή σαντιγί. Απλώνουμε τη σαντιγί με σπάτουλα πάνω από το γλυκό και θρυμματίζουμε μερικά κράκερ στην επιφάνεια. Επιστρέφουμε το γλυκό στο ψυγείο για ακόμη 3 ώρες ώστε να σταθεί. 
  • Σερβίρουμε σε κομμάτια κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!


Σημείωση: Το γλυκό όπως σας το περιγράφω είναι ιδιαιτέρως αρωματικό και λεμονάτο κάτι που του προσφέρει "χάρη". Στην περίπτωση που δεν αγαπάτε το λεμόνι τότε αντικαθιστάτε το άνθος αραβοσίτου λεμόνι με άνθος αραβοσίτου βανίλιας, όπως επίσης τη βανιλέτα λεμονιού με απλή βανίλια (παραλείπουμε επίσης τη φλούδα λεμονιού ώστε να έχουμε ένα εξολοκλήρου βανιλένιο μιλφέιγ.

Το επιδόρπιο αυτό είναι δροσιστικό και μπορεί αν σερβιριστεί όλες τις εποχές του χρόνου κι όχι μόνο σε περιόδους νηστείας. Με την κατάλληλη επιλογή κριμ κράκερ ή φυτικού ροφήματος (που δε θα περιέχουν κανένα απολύτως ίχνος ζωικών παραγώγων όπως πχ. το μέλι) γίνεται αυτόματα και γλυκό ιδανικό για vegan! 


Καλή σας επιτυχία!

Φιλικά,

Μαριφάνη





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις