Cheesecake ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Cheesecake με καραμέλα γάλακτος
Καλή χρονιά με Υγεία κι ευημερία!
Η πρώτη συνταγή του 2022 -και συμπτωματικά ανήμερα των Θεοφανείων- είναι μια πεντανόστιμη μετατροπή κουραμπιέδων που έχουν περισσέψει με κρέμα από καραμέλα και λευκή σοκολάτα σχηματίζοντας έτσι ένα λαχταριστό cheesecake καραμέλας γάλακτος!
Γίνεται εύκολα χωρίς μίξερ και αποτελεί μια γρήγορη λύση για επιδόρπιο ειδικά εάν μας περίσσεψαν κουραμπιέδες από τα Χριστούγεννα.
Στα υλικά που θα σας δώσω οι δοσολογίες των υλικών αφορούν 2 ατομικά μπολ, οπότε για κάθε επιπλέον μερίδα πολλαπλασιάζουμε όλα τα υλικά!
Αυτά που θα χρειαστούμε είναι:
- 200γρ. τυρί κρέμα
- 150γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 2 σταγόνες υγρή εσάνς με άρωμα καραμέλα για ζαχαροπλαστική χρήση ή 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι καραμέλας για παγωτό
- 3 κουραμπιέδες θρυμματισμένοι σε σκόνη
- φλουδίτσες ή σταγόνες λευκής σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Στην πράξη:
- Ισομοιράζουμε τους τριμμένους κουραμπιέδες σε 2 μπολ ή ποτήρι.
- Με σύρμα αφρατεύουμε το τυρί κρέμα κι έπειτα προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και την εσάνς ή το σιρόπι μέχρι να αποκτήσουμε μια απαλή μπεζ κρεμούλα.
- Γεμίζουμε ισομερώς τα μπολ με την κρέμα ακριβώς πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Γαρνίρουμε με τη λευκή σοκολάτα και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα!
Σημ. Αντί κουραμπιέδων μπορούμε να θριμματίσουμε 3 μπισκότα dijestive.
Καλή σας απόλαυση
Φιλικά,
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας