ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΜΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ

ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΜΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ


Είναι σοκολατένιες, είναι μαστιχωτές, είναι πανεύκολες και είναι και...νηστίσιμες.

Αυτές οι καριόκες αποτελούν εξαιρετική πρόταση για κέρασμα αλλά και δώρισμα. 

Δείτε τη διαδικασία και θα...τις φτιάχνετε συνέχεια! Επιπλέον  έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής εντός ψυγείου (εάν περισσέψουν βέβαια ! ) για να έχετε πάντοτε γλυκό!



Υλικά για περίπου 20 κομμάτια

  • 400γρ. υποβρύχιο βανίλια
  • 2 κουτ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1/2 φλιτζ.τσ. καρύδια θρυμματισμένα (όχι εντελώς σκόνη)
  • 5 φρυγανιές τριμμένες σε σκόνη
  • 1/3 κουτ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1/3 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/4 κουτ.γλ. αλάτι
  • ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο πορτοκάλι
  • 1 καπάκι κονιάκ ή λικέρ εσπεριδοειδών 

Για την επικάλυψη

  • 250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σκούρη
  • 1 κουτ.γλ. σπορέλαιο


Στην πράξη:

  • Λιώνουμε σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων το υποβρύχιο έτσι ώστε να ρευστοποιηθεί. Εάν χρησιμοποιήσουμε φούρνο μικροκυμάτων προσέχουμε πολύ τους χρόνους ώστε να μην κάψει το υποβρύχιο και γίνει σαν καραμέλα (συνήθως απαιτείται λιγότερο από 1 λεπτό για να ρευστοποιηθεί). Αδειάζουμε το ρευστοποιημένο υποβρύχιο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κακάο, το ποτό και όλα τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Η ζύμη που θα προκύψει θα είναι μαλακή. Μεταφέρουμε τη ζύμη πάνω σε χαρτί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ρολλάρουμε σε λεπτό μπαστούνι. Βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες να σταθεί.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το σπορέλαιο. Τη διατηρούμε ρευστή.
  • Βγάζουμε το ρολό από την κατάψυξη και το κόβουμε σε φέτες πάχους ενός δακτύλου. Βελτιώνουμε το σχήμα τους με τα χέρια μας καις τις βουτάμε με γρήγορες κινήσεις για να μη μαλακώσουν, μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Είναι καλύτερο να τις βγάζουμε λίγες-λίγες κάθε φορά από την κατάψυξη για να μη μαλακώνουν.
  • Μεταφέρουμε τις καριόκες σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν. Με μαχαιράκι κόβουμε γύρω γύρω τη σοκολάτα που μπορεί να περισσεύει περιμετρικά ώστε να αποκτήσουν οι καριόκες καλύτερη όψη. Εάν μας έχει περισσέψει σοκολάτα κάνουμε με πιρούνι σχέδια πάνω από τις στεγνές καριόκες. 
  • Στην περίπτωση που σκοπεύουμε να τις προσφέρουμε ως δώρο τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτα.
  • Οι καριόκες αυτες διατηρούνται στο ψυγείο.


Καλή σας επιτυχία!

Φιλικά,

Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις