ΤΥΡΟΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

 ΤΥΡΟΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ 


Τέλεια και πανεύκολα τυρομπαλάκια για μπουφέ και πλατώ κρύων ορεκτικών για συνοδευτικό κρασιού και για κάθε γιορτινή περίσταση! 

Μετά το πεντανόστιμο "ντάκο σε μπαλάκια" που σας έχω δείξει στο παρελθόν (δείτε τη συνταγή εδώ ) θα σας δώσω αυτή τη φορά την ιδέα για κρύα τυρομπαλάκια που συνδυάζουν ξηρούς καρπούς και αλλαντικά. 



Ας δούμε λοιπόν πώς τα φτιάχνουμε:

Τυρομπαλάκια με ανθότυρο, μπλε τυρί και καρύδια.

Σε μπολ θρυμματίζουμε 1 μέρος ανθότυρο με 1 μέρος μπλε τυρί, 1 κουταλάκι κρέμα βαλσάμικου (για κάθε 250γρ. μείγματος) και λίγο φρσκοτριμμένο πιπέρι. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και παίρνουμε μικρές ποσότητες τις οποίες πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα κυλάμε σε τριμμένη καρυδόψιχα και ύστερα τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο κλεισμένα σε αεροστεγές τάπερ.

Τυρομπαλάκια με σαλάμι αέρος και αμύγδαλα

Σε μπολ θρυμματίζουμε 1 μέρος ανθότυρου. Προσθέτουμε 125γρ. κρέμα τυρί (για κάθε 125γρ. ανθότυρου), μερικά ψιλοκομμένα  αμύγδαλα χωρίς φλούδι και 4 φετάκια σαλάμι αέρος ψιλοκομμένες (για κάθε 250γρ. μείγματος). Εάν θέλουμε προσθέτουμε λίγο φρεσκοκομμένο πιπέρι και αλάτι. Πλάθουμε μπαλάκια και τα πασπαλίζουμε σε τριμμένο τυρί ρεγκάτο. Μεταφέρουμε σε τάπερ που κλείνει καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα προσφέρουμε.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ 

Σε πιατέλα ή ξύλινο πλατώ βάζουμε σκόρπια τα τυρομπαλάκια. Ενδιάμεσα σκορπάμε καρυδόψιχα, αμύγδαλα και ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα όπως π.χ. βερίκοκα, συκαλάκια και σταφίδες. Επίσης μπορούμε να εμπλουτίσουμε με σαλάμι αέρος, κομμένο ροκφόρ και κράκερς. Αυτό το πλατώ συνοδεύει άψογα λευκό κρασί.


Καλή σας απόλαυση 

Φιλικά,

Μαριφάνη 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις