ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ 


Η ελληνική εκδοχή των "spring rolls"! Πανεύκολες και γρήγορες φλογέρες λαχανικών εξαιρετικά νόστιμες για κάθε περίσταση! 

Ταιριάζουν με τα πάντα ενώ παράλληλα είναι νηστίσιμες, τέλειο snack και για τους "vegetarian"!




Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
  • 4 κολοκυθάκια τριμμένα 
  • 4 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  • 2 φλιτζάνια αρακάς 
  • 5  φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με το πράσινο μέρος τους
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικου 
  • 1/4κρασοπότηρου κόκκινο κρασί
  • 2 κουτ.γλ. θυμάρι ξερό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σπορέλαιο για το άλειμμα των φύλλων και το τηγάνισμα

Για τη συνοδευτική σος:

  • 1 μέρος κέτσαπ 
  • 1:3 κρέμα βαλσάμικου
  • λίγο ξύδι απλό (ρυθμίζουμε κατά βούληση την οξύτητα)
  • πάπρικα καπνιστή (ρυθμίζουμε κατά βούληση την ποσότητα)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι - / /- 



Στην πράξη:

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και τα αφήνουμε να κατεβάσουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Θέλουμε να μαλακώσουν καλά όχι όμως να μαραθούν τελείως. Σβήνουμε με το κρασί κι ανακατεύουμε καλά. Προς το τέλος προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η γέμιση.

Παίρνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε στη μέση. Ραντίζουμε κάθε κομμάτι με λίγο λάδι και στη βάση απλώνουμε μια ποσότητα γέμισης. Διπλώνουμε προς τα μέσα τα πλαϊνά και τυλίγουμε σε ρολλάκια. Για να κολλήσουν οι άκρες διαλύουμε λίγο αλεύρι σε λίγο νερό και αλείφουμε τις ενώσεις με το μείγμα,

Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία τηγανίζουμε τα ρολλάκια σε ζεστό λάδι γυρίζοντας με πιρούνι τακτικά. Επειδή ψήνονται και ροδίζουν γρήγορα δεν τα παραμελούμε! 

Στραγγίζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. 

Ετοιμάζουμε τη σος ρυθμίζοντας τα υλικά σύμφωνα με τα γούστα μας, επί παραδείγματι: Για γλυκόξινη γεύση προσθέτουμε ίσα μέρη κέτσαπ με ξύδι απλό, για περισσότερο γλυκιά γεύση αυξάνουμε την ποσόσητα της κρέμας βαλσάμικου ενώ για καπνιστή γεύση πρισθέτουμε έξτρα καπνιστή πάπρικα.

Σερβίρουμε τα ρολλάκια ζεστά και τα βουάμε στη σος!


(παραπλήσια συνταγή χωρίς χρήση τηγανιού ΚΛΙΚ ΕΔΩ )

Καλή σας όρεξη!

Φιλικά. 

Μαριφάνη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις