3 ιδέες για μπύρα και πάρτυ

3 ιδέες για μπύρα και πάρτυ


Γνωρίζετε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε ένα μεζεδάκι στο φούρνο μικροκυμάτων ανακυκλώνοντας φαγητό που περίσσεψε; Πώς θα νοστιμίσετε ένα φαινομενικά- απλό hot-dog; Πώς θα έχετε σαλάτα και παράλληλα μεζέ για το ούζο...2 σε 1; 

Δείτε πόσο εύκολα και γρήγορα μπορείτε να φτιάξετε 3 νόστιμους μεζέδες για τη μάζωξη με φίλους και το πάρτυ των παιδιών, συνεχίζοντας την ανάγνωση....



Μπρουσκέτα/πιτσάκια με περισσευάμενο κιμά στο φούρνο μικροκυμάτων


Αυτά που χρειαζόμαστε είναι:

1 φλιτζάνι κιμά από σάλτσα που περίσσεψε χωρίς πολλά υγρά

6 φέτες κίτρινο τυρί

6 φέτες ψωμί 

ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Στην πράξη:

Αλείφουμε με λίγο λάδι τις φέτες ψωμιού. Σε αντικολλητικό τηγάνι/τοστιέρα φρυγανίζουμε ελαφρώς το ψωμί κι από τις δύο πλευρές. Απλώνουμε πάνω τους τον κιμά και φέτες τυριού. Βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 4 λεπτά στη μεσαία θερμοκρασία. Μόλις λιώσουν τα τυριά ρίχνουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε ζεστά!



Mini hot-dog για μεγάλους και μικρούς!



Αυτά που χρειαζόμαστε είναι:

ψωμάκια brioche για hot-dog (για χειροποίητα αφράτα ψωμάκια κλικ ΕΔΩ )

λουκάνικα τύπου Φραγκφούρτης

κέτσαπ

μουστάρδα

λίγο αλάτι


Στην πράξη:

Κόβουμε στη μέση τα λουκάνικα και μετά τα χωρίζουμε κάθετα σε 2 λεπτότερα μπαστούνια. Ζεσταίνουμε ενα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε ελαφρώς κι από τις 2 πλευρές τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα. Στο τηγάνι που ψήσαμε τα λουκάνικα βάζουμε να φρυγανιστούν τα ψωμάκια ανοιγμένα στη μέσα με τρόπο που η ψίχα να ακουμπάει στο ζεστό τηγάνι (έτσι παίρνουν υπέροχη γεύση από τα λουκάνικα που άφησαν τα υγρά τους μέσα στο τηγάνι προηγουμένως). Γεμίζουμε τα ψωμάκια με 2 κομμάτια λουκάνικου, κέτσαπ, μουστάρδα και λίγο αλάτι για νοστιμιά. Απολαμβάνουμε ζεστά ή και κρύα!



Χωριάτικη σαλάτα λίγο αλλιώς.. για να "τσιμπήσουμε" με το ούζο



Αυτά που χρειαζόμαστε είναι:

ντομάτες λίγο σφιχτές

αγγούρι

κρεμμύδι ξερό σε φέτες

πιπεριά σε φέτες

κάπαρη ξυδιαστή

φέτα κομμένη σε κύβους

ελαιόλαδο 

ξύδι

ρίγανη 

αλάτι


Στην πράξη:

Κόβουμε τις ντομάτες σε μισοφέγγαρα, πλένουμε το αγγούρι καλά και το κόβουμε σε χοντρά φετάκια. Σε πιατελάκι ή ρηχό πιάτο (ανάλογα πόσο μεγάλη σαλάτα θα κάνουμε) στήνουμε εναλλάξ τις φέτες ντομάτας και του αγγουριού σε σχήμα ακτινωτό. Τριγύρω βάζουμε τα κομμάτια φέτας και τις πιπεριές. Σκορπάμε την κάπαρη, ραντίζουμε με λαδόξυδο και τέλος πασπαλίζουμε τα αρτύματα. Για ευκολία μπορούμε να τσιμπήσουμε οδοντογλυφίδες.



Καλή σας όρεξη!

Φιλικά,

Μαριφάνη













 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις