Κεφτεδάκια γεμιστά

Κεφτεδάκια γεμιστά

Έχετε γευθεί ποτέ κεφτεδάκια γεμιστά; Αν όχι τότε ήλθε η ευκαιρία!

Δείτε πόσο εύκολα και με απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε πεντανόστιμα κεφτεδάκια με γέμιση και απολαύστε τα ως μεζέ ή κυρίως γεύμα με το συνοδευτικό της αρεσκείας σας!



Υλικά:

  • 250γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 250γρ. κιμάς χοιρινός
  • 1 μικρό αυγό
  • 2 φέτες ψωμί φρατζόλας χωρίς κόρα μουλιασμένο και στραγγισμένο
  • 1 μεσαία σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 3 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος 
  • 1/2 κουταλάκι γλ. ξύδι 
  • 1 κουταλιά σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ.γλ. ρίγανη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση:

  • 100γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κουταλάκι γλ. τυρί κρέμα
  • 1/3πράσινης πιπεριάς κέρατο κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια
  • 1/3 κόκκινης πιπεριάς κέρατο κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια


Στην πράξη:

  • Ζυμώνουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να γίνει ομοιόμορφη και εύπλαστη. Καλύπτουμε το μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. 
  • Σε χωριστό μπολάκι αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης να γίνουν σαν πάστα. Παίρνουμε ίσες ποσότητες από τον κιμά σε μέγεθος καρυδιού και τα πατάμε να ανοίξουν ανάμεσα στα χέρια μας. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε μικρές ποσότητες γέμισης και βάζουμε στο κέντρο κάθε ζύμης. Κλείνουμε και πλάθουμε σε μπολάκι. Κυλάμε τα κεφτεδάκια μέσα σε ένα πιάτο με αλεύρι, τινάζουμε να πέσει η περιττή ποσότητα και τηγανίζουμε σε ζεστό σπορέλαιο μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντας τα ενδιάμεσα.
  • Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και απολαμβάνουμε ζεστά.


Εξαιρετικός μεζές για παγωμένη μπύρα!


Καλή σας όρεξη!

Φιλικά,

Μαριφάνη







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις