Στικς κολοκυθιού

 Στικς κολοκυθιού

Τραγανά και παράλληλα τρυφερά αυτά τα στικς κολοκυθιού είναι τόσο εύκολα και νόστιμα που δεν είναι τυχαία μια από τις κορυφαίες επιλογές στις προτιμήσεις των....μεζεδικλήδων!  



Δείτε πόσο εύκολα γίνονται ακολουθώντας τις οδηγίες μου!

Αυτά που θα χρειαστούμε είναι λίγα και απλά:

κλοκυθάκια μεσαία

αλεύρι

νερό

αλάτι


Διαδικασία:

  • Πλένουμε καλά τα κλοκυθάκια και με το ειδικό εργαλείο τα αποφλοιώνουμε όπου είναι πολύ άγρια η φλούδα ή χτυπημένη. Τα κόβουμε κάθετα σε λεπτά μπσστουνάκια τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό ελαφρώς να στραγγίσουν.  
  • Βάζουμε αλεύρι απλό σε ένα μπολ και κουκουλώνουμε τα στικς. Για ομοιόμορφο αποτέλεσμα βάζουμε σε μια άνετη σακούλα τροφίμων το αλεύρι, αδειάζουμε μέσα τα στικς κι αφού δέσουμε καλά τη σακούλα τα ανακινούμε όλα μαζί. 
  • Σε βαθύ και κυλινδρικό σκεύος πχ. μεγάλο ποτήρι βάζουμε νερό ως πάνω και βουτάμε στιγμιαία τα αλευρωμένα στικς. 
  • Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι αρκετό σπορέλαιο και ρίχνουμε τα στικς  κολοκυθιού σε δόσεις. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα γυρίζοντας ενδιάμεσα ώστε να χρυσαφίσει η κρούστα τους ομοιόμορφα. 
  • Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε ζεστά ή και χλιαρά με λεμόνι και αλάτι ή συνοδευτικό ντιπ γιαουρτιού (γιαούρτι-τυρί κρέμα-άνηθος-αλάτι).


Εάν σας άρεσε η συνταγή αυτή τότε σίγουρα θα σε αρέσει κι αυτή εδώ για τραγανές μελιτζάνες.


Καλή σας όρεξη!

Φιλικά,

Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις