Ρολά σφολιάτας με γεύση πίτσα

Ρολά σφολιάτας με γεύση πίτσας


Καταπληκτικό ορεκτικό για την παρέα, τα παιδιά, το μπουφέ και τη μπύρα!

Αυτά τα σφολιατάκια ήταν από τα πρώτα μεζεδάκια που έφτιαχνα στα δικά μου γεννέθλια κι ενώ ακόμη δεν είχα ιδιαίτερες τεχνικές δεξιότητες. Είναι τόσο εύκολα που τα φτιάχνουν ακόμη και... παιδιά!




Υλικά για περίπου 15 κομμάτια:

  • 1 φύλλο σφολιάτας (νωπό ή αποψυγμένο)
  • 10 φέτες τυρί για τοστ edam/gouda
  • 10 φέτες αλλαντικό επιλογής ( γαλοπούλα, ζαμπόν κ.α.)
  • 15 περίπου φετάκια σαλάμι αέρος
  • κέτσαπ
  • ρίγανη
  • αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα για την επάλειψη


Στην πράξη:

  • Αλείφουμε το φύλλο ομοιόμορφα με κέτσαπ και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Στρώνουμε τις φέτες τυριού τη μια δίπλα στην άλλη σε όλη την επιφάνεια του φύλλου κι από πάνω το αλλαντικό. Ρολλάρουμε το φύλλο προσεχτικά κι όσο πιο σφιχτά γίνεται. Το τυλίγουμε μέσα σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  • Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε το ρόλο ομοιόμορφα. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε ροδέλες πάχους όσο ένα δάχτυλο. Αραδειάζουμε τα ρολλάκια μέσα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.  Στο κέντρο κάθε σαλίγκαρου τοποθετούμε από 1 φετάκι σαλάμι αέρος. Ψήνουμε στους 180' βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  • Απολαμβάνουμε ζεστά είτε κρύα!



Καλή σας απόλαυση 

Φιλικά 👩‍🍳

Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις