Quiche Lorraine | Κις λορέν πανεύκολη

Quiche Lorraine | Κις λορέν πανεύκολη

Κλασική γρήγορη τάρτα με λίγο υλικά που θα λατρέψετε! Είναι τόσο εύκολη και νόστιμη που μπορεί κι ο πιο αρχάριος στην κουζίνα να την ετοιμάσει! Δοκιμάστε τη και απόλαυσε τη ως συνοδευτικό ή σνακ/brunch μαζί με μια ωραία πράσινη σαλάτα!




Τα υλικά μας για 6 μερίδες είναι τα εξής:

  • 1 φύλλο για τάρτες (εγώ χρησιμοποιώ νωπό κουρού για ευκολία όταν δεν βρίσκω ειδικό για τάρτες)
  • 6 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρότερα κομματάκια 
  • 1/2 φλιτζάνι γωνίες ωμοπλάτης κομμένες σε κύβους
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και light)
  • 2 μεγάλα αυγά 
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ημίσκληρο τριμμένο τυρί
  • λίγο αλάτι 
  • 1/2 κουταλάκι γλ.μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Στην πράξη:

  • Σε ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκ. αλείφουμε λίγη μαργαρίνη ή βούτυρο και στρώνουμε ομοιόμορφα το φύλλο.  
  • Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ψιλοκομμένο μπέικον και την ωμοπλάτη σε μέτρια θερμοκρασία να σωταριστούν ελαφρά και να φρυγανιστούν ανακατεύοντας. Μεταφέρουμε τα αλλαντικά μέσα στο φύλλο σκορπίζοντάς τα να πάνε παντού. Από πάνω σκορπάμε τα τυριά.
  • Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά τα γούστα και το μοσχοκάρυδο.
  • Ρίχνουμε το μείγμα αυγών-κρέμας πάνω από τα υπόλοιπα υλικά. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς με αντιστάσεις για 3/4 της ώρας ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα η τάρτα.
  • Αφού ψηθεί περιμένουμε 5 λεπτά να σταθεί και σερβίρουμε σε τρίγωνα κομμάτια.




Καλή σας όρεξη 

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις